HRSKAVA I ZDRAVA GRICKALICA Napravite domaći čips od belog luka!
Toliko je ukusan da je neodoljiv!
Čips od belog luka
Sastojci:
3 glavice belog luka
ulje neutralnog ukusa (suncokretovo)
Priprema:
Beli luk iseckajte na tanke listiće uz pomoć ljuštilice za krompir i ubacite ga u još mlako ulje. Temperatura ulja i belog luka trebalo bi da bude približno jednaka. Listiće pržite dok na ivicama tiganja ne počnu da se stvaraju mehurići, a beli luk ne postane zlatne boje. Beli luk odmah izvadite iz ulja i rasporedite po papirnim ubrusima da bi se upio višak masnoće.
SAVET Osim za posipanje, čips poslužite uz rižoto ili testeninu
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
SIROMAŠNO JELO KOJE JE OSVOJILO SVET Čuveni vareniki na vašoj trpezi
Napravite ovo jednostavno jelo.
RUČAK ZA DESETKU! Aromatični karfiol zavolećete odmah
Spremite ovo povrće u potpuno novom ruhu.
NAPRAVITE RUČAK OD 200 DINARA ZA CELU PORODICU Potaž od OVOG povrća ugrejaće vam srca
Jednostavno se pravi i jako je ukusan.
ČILI BEZ MESA Posno jelo po ukusu cele porodice, garantovano će tražiti još
Poslužite sa listovima korijandera i kremom od avokada...
DOMAĆI HUMUS Posna trpeza nije kompletna bez ovog namaza, savršeno je kremast i ukusan
Služite uz peciva, povrće isečeno na trakice ili kao namaz na sendvič...
ČORBA OD SOČIVA Lagan i neodoljiv obrok koji će vas ugrejati, a sprema se nikad brže
Čorbu možete pripremiti unapred i čuvati u frižideru, ili...
KREM SUPA OD KARFIOLA Jednostavno jelo koje osvaja na prvi zalogaj
Čuvajte karfiol u fioci za povrće, u plastičnoj kesi, do nedelju dana...
POSNE PLJESKAVICE OD OSLIĆA Prave se za tili čas, a ukus im je fenomenalan
Najbolje da ih servirate dok su još tople...
Komentari (0)