Ovo se ne odbija! LAŽNE KREMPIITE gotove za SAMO POLA SATA
Hladne, ali sočne, kremšnite su idealan desert za svako doba godine,
Lažne krempite gotove za pola sata
Sastojci:
6 jaja
200 g šećera
2 pudinga od vanile
4 kašike brašna
1,4 l mleka
1 lisnato testo
šećer u prahu
Priprema:
Odvojiti žumanca od belanaca. Žumanca dobro umutiti sa 150 g šećera i dodati puding (prah), brašno i 4 dl mleka. Dobro promešati i prokuvati u 1 litru ključalog mleka (kuvati kao puding). Umutiti belanca i 50 g šećera u čvrst sneg, pa lagano umešati u vruću kremu. Lisnato testo tanko razvaljajte, izbockajte viljuškom i pecite (na poleđini pleha) na 180°C 10-15 min (dok ne dobije lepu žućkastu boju). Gotovo lisnato testo prepolovite i premažite kremom, a drugu polovinu isecite na kockice i poređajte na kremu.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
RUČAK GOTOV ZA PAR MINUTA Špagete od tikvica s pavlakom, krastavčićima i orasima uštedeće vam vreme
Dan je previše lep da biste ga proveli u kuhinji, zato napravite ovaj ručak i pravac napolje u šetnju!
Pita od tikvica i tunjevine TOLIKO SE JEDNOSTAVNO PRAVI, A UKUS JE DOSTOJAN BOGOVA (video)
Ako kod kuće imate tunjevinu i tikvice, obavezno napravite ovo sjajno jelo koje se može jesti za ručak, večeru, pa čak i poslužiti na svečanom stolu - gosti će sigurno biti oduševljeni.
Jelo koje nas iznova oduševljava: KROMPIRI PUNJENI SLANINICOM pa zapečeni u rerni
Recept za punjeni krompir veoma je jednostavan, ali ćete kao rezultat dobiti savršen prilog koji ćete obožavati.
Kad probate ove zdrave ledene lizalice, više nikad nećete bacati pare na sladoled iz radnje
Za samo pet minuta napravite osvježavajuće ledene lizalice od banane!
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)