FRANCUSKA KREMPITA Ako volite klasičnu, ovu ćete obožavati, mekana kao duša
Drugačija i preukusna, oduševićete i one koji ne vole slatko.
Četvrtak, 09. maj 2024.
Drugačija i preukusna, oduševićete i one koji ne vole slatko.
Ištvan Lukačević je 1953. godine, dok je radio u hotelu Park na Bledu, osmislio ovaj čuveni recept. Inspirisan Vojvodjanskom krempitom, zamenio je polovinu vanilinog krema sa jednakim slojem slatke mlečne pavlake.
Kremast i lagan kolač vratiće vas u dane detinjstva.
Kremast i lagan kolač vratiće vas u dane detinjstva.
Napravite ovu drugačiju krempitu, bićete oduševljeni. Banane joj daju posebnu aromu. Toliko je dobra, da stavite odmah duplu meru.
Hrskava kora sa penastim filom. Napravite odmah duplu meru, brzo će vam nestati sa stola.
Postoji mnogo recepata za krempitu, a mi vam dajemo ovaj koji je brz i jednostavan.
Kora natopljena rumom, fil od vanile i šlag, čine ovaj kolač savršenim.
Slatka i osvežavajuća poslastica, idealna za vikend.
Po ovom receptu dobićete veliku količinu kolača.
Svima će se dopasti.
Kombinacija filova od višanja i vanile uz dodatak slatke pavlake čine je neverovatno kremastom.
Najbolji recept za savršenu kremastu poslasticu.
Provereni recept za kolač koji zavoli svako ko ga jednom proba!
Hladne, ali sočne, kremšnite su idealan desert za svako doba godine,