ČIZKEJK SA LIMUNOM Osvežavajući desert u savršenom slatko-kiselkastom spoju ukusa
Ako volite klasičan čizkejk, ovaj sa limunom ćete da obožavate.
Potrebno je
Za koru:
- 200 g keksa
- 80 g putera
Za krem:
- 600 g neslanog krem sira
- 300 g grčkog jogurta
- 75 g šećera
- 6 listova želatina
- rendana kora i sok od 1,5 limuna
- pola šolje gotovog krema od limuna
Priprema:
U jednoj posudi pomešajte mleveni keks sa otopljenim puterom, pa stavite u pleh obložen masnim papirom i ohladite. Zasebno umutite krem sir, jogurt, šećer, koricu i sok od limuna. U hladnoj vodi otopite želatin, pa ocedite, zagrejte, dodajte 2-3 kašike krem sira, umešajte ostatak krema, umutite, prohladite i nafilujte koru. Glatko umutite limunov krem, pa sipajte preko krema. Ostavite kolač nekoliko sati u frižideru da se stegne i ohladi. Bon appetit!
Možda vas zanima:
DONOSIMO VAM ORIGINALNI RECEPT ZA ČIZKEJK Kad ga jednom probate zaboravićete na poslastičarnicu
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
DONOSIMO VAM ORIGINALNI RECEPT ZA ČIZKEJK Savršeni spoj sira, mekane korice od keksa i omiljenog voća
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
NEODOLJIVI ČIZKEJK SA MALINAMA Savršen balans između slatkog i kiselog
Kremast i brz, za prave sladokusce.
LIMUN ČIZKEJK OSVEŽAVA U TRENU Kremast i lagan, a nema paljenja rerne
Najbolje odmah stavite duplu meru.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)