MEK I SOČAN BISKVIT, A FIL NEODOLJIV Torta koja osvaja i ukusom i izgledom

Alo.rs

15:02

Slatki kutak 0

Jednostavna priprema će vas iznenaditi.

MEK I SOČAN BISKVIT, A FIL NEODOLJIV Torta koja osvaja i ukusom i izgledom
Shutterstock

Oranž torta

Sastojci:

Za koru:

1 šolja pšeničnog brašna

1 šolja bademovog brašna

1/2 šolje kokosovog brašna

2 kašike kakaoa

1 kašičica praška za pecivo

3 jajeta

1 kašika otopljenog putera

1 šolja mleka

prstohvat soli

Za fil:

250 g maskarponea

100 g krem-sira

1/2 šolje šećera

narendana kora pomorandže

1 kašika ekstrakta od pomorandže

200 g slatke pavlake

Za preliv:

1 kesica želatina

1 šolja soka od pomorandže

2 pomorandže

Priprema:

Pomešajte sva brašna, kakao, prašak za pecivo i so. U drugoj posudi umutite puter s jajima i mlekom pa pomešajte sa suvim sastojcima. Sipajte u tepsiju podmazanu puterom i pecite 20 minuta na 200 stepeni. Umutite maskarpone, krem-sir i šećer. Dodajte izrendanu koru od pomorandže i ekstrakt. U drugoj činiji umutite slatku pavlaku pa i nju ubacite smesu sa sirom. Premažite preko ispečene kore i stavite u frižider. Dve pomorandže iscedite, a ostatak pulpe odvojte od kore pomoću kašike i sipajte dodatni sok, pa ubacite i želatin. Ostavite da nabubri pa blago zagrejte vodeći računa da ne proključa. Prelijte preko kolača.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Komentari (0)

Loading