MEK I SOČAN BISKVIT, A FIL NEODOLJIV Torta koja osvaja i ukusom i izgledom
Jednostavna priprema će vas iznenaditi.
Oranž torta
Sastojci:
Za koru:
1 šolja pšeničnog brašna
1 šolja bademovog brašna
1/2 šolje kokosovog brašna
2 kašike kakaoa
1 kašičica praška za pecivo
3 jajeta
1 kašika otopljenog putera
1 šolja mleka
prstohvat soli
Za fil:
250 g maskarponea
100 g krem-sira
1/2 šolje šećera
narendana kora pomorandže
1 kašika ekstrakta od pomorandže
200 g slatke pavlake
Za preliv:
1 kesica želatina
1 šolja soka od pomorandže
2 pomorandže
Priprema:
Pomešajte sva brašna, kakao, prašak za pecivo i so. U drugoj posudi umutite puter s jajima i mlekom pa pomešajte sa suvim sastojcima. Sipajte u tepsiju podmazanu puterom i pecite 20 minuta na 200 stepeni. Umutite maskarpone, krem-sir i šećer. Dodajte izrendanu koru od pomorandže i ekstrakt. U drugoj činiji umutite slatku pavlaku pa i nju ubacite smesu sa sirom. Premažite preko ispečene kore i stavite u frižider. Dve pomorandže iscedite, a ostatak pulpe odvojte od kore pomoću kašike i sipajte dodatni sok, pa ubacite i želatin. Ostavite da nabubri pa blago zagrejte vodeći računa da ne proključa. Prelijte preko kolača.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
TOPI SE U USTIMA Čokoladna torta koja se pravi za svaku posebnu priliku
Nema kome se neće dopasti.
SLOJEVITA, RASKOŠNA I KREMASTA Praktičan recept za tortu s makom i malinama
Spoj ove dve namirnice daje neverovatan ukus.
ČOKO+VISKI=DOBITNA KOMBINACIJA Napravite ultimativnu kremastu čaroliju
Očaraće vas spoj ovih kombinacija.
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
OMILJENI SLATKIŠ U SRPSKIM KUĆAMA Starinski kolač od jabuka i griza, mirisom vraća sećanje na bakinu kuinu
Kolači sa jabukama su među omiljenim desertima kod mnogih, a ovaj recpet će vas oboriti s nogu
Komentari (0)