MEK I SOČAN BISKVIT, A FIL NEODOLJIV Torta koja osvaja i ukusom i izgledom
Jednostavna priprema će vas iznenaditi.
Oranž torta
Sastojci:
Za koru:
1 šolja pšeničnog brašna
1 šolja bademovog brašna
1/2 šolje kokosovog brašna
2 kašike kakaoa
1 kašičica praška za pecivo
3 jajeta
1 kašika otopljenog putera
1 šolja mleka
prstohvat soli
Za fil:
250 g maskarponea
100 g krem-sira
1/2 šolje šećera
narendana kora pomorandže
1 kašika ekstrakta od pomorandže
200 g slatke pavlake
Za preliv:
1 kesica želatina
1 šolja soka od pomorandže
2 pomorandže
Priprema:
Pomešajte sva brašna, kakao, prašak za pecivo i so. U drugoj posudi umutite puter s jajima i mlekom pa pomešajte sa suvim sastojcima. Sipajte u tepsiju podmazanu puterom i pecite 20 minuta na 200 stepeni. Umutite maskarpone, krem-sir i šećer. Dodajte izrendanu koru od pomorandže i ekstrakt. U drugoj činiji umutite slatku pavlaku pa i nju ubacite smesu sa sirom. Premažite preko ispečene kore i stavite u frižider. Dve pomorandže iscedite, a ostatak pulpe odvojte od kore pomoću kašike i sipajte dodatni sok, pa ubacite i želatin. Ostavite da nabubri pa blago zagrejte vodeći računa da ne proključa. Prelijte preko kolača.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
TOPI SE U USTIMA Čokoladna torta koja se pravi za svaku posebnu priliku
Nema kome se neće dopasti.
SLOJEVITA, RASKOŠNA I KREMASTA Praktičan recept za tortu s makom i malinama
Spoj ove dve namirnice daje neverovatan ukus.
ČOKO+VISKI=DOBITNA KOMBINACIJA Napravite ultimativnu kremastu čaroliju
Očaraće vas spoj ovih kombinacija.
TIRAMISU KUGLICE Mekane kao oblak, a savršeno se slažu sa šoljicom kafe, za sve prilike
Slatki zalogajčići nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
BOEM KOCKE Kolač u savršenom spoju sa orasima, a svi će vam tražiti dodatak
Fenomenalni desert nestaće sa stola čim se postavi, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
ROLAT SA MAKOM Očaravajući desert mekan kao duša, poći će vam voda na usta
Služite samostalno ili pospite šećerom u prahu.
ČOKOLADNI KOLAČ SA KOKOSOM Gotov očas posla, nema jaja, a ne treba da palite mikser
Uspeva svima, a oduševiće sve sladokusce.
DOMAĆE TOBLERONE Fantazija ukusa, nestaće sa stola čim se postave, a tajna je u ovome
Neodoljivi i ukusni, ulepšaće svaku svečanu trpezu.
Komentari (0)