MEK I SOČAN BISKVIT, A FIL NEODOLJIV Torta koja osvaja i ukusom i izgledom
Jednostavna priprema će vas iznenaditi.

Oranž torta
Možda vas zanima:

TOPI SE U USTIMA Čokoladna torta koja se pravi za svaku posebnu priliku
Nema kome se neće dopasti.

SLOJEVITA, RASKOŠNA I KREMASTA Praktičan recept za tortu s makom i malinama
Spoj ove dve namirnice daje neverovatan ukus.

ČOKO+VISKI=DOBITNA KOMBINACIJA Napravite ultimativnu kremastu čaroliju
Očaraće vas spoj ovih kombinacija.

Sastojci:
Za koru:
1 šolja pšeničnog brašna
1 šolja bademovog brašna
1/2 šolje kokosovog brašna
2 kašike kakaoa
1 kašičica praška za pecivo
3 jajeta
1 kašika otopljenog putera
1 šolja mleka
prstohvat soli
Za fil:
250 g maskarponea
100 g krem-sira
1/2 šolje šećera
narendana kora pomorandže
1 kašika ekstrakta od pomorandže
200 g slatke pavlake
Za preliv:
1 kesica želatina
1 šolja soka od pomorandže
2 pomorandže
Priprema:
Pomešajte sva brašna, kakao, prašak za pecivo i so. U drugoj posudi umutite puter s jajima i mlekom pa pomešajte sa suvim sastojcima. Sipajte u tepsiju podmazanu puterom i pecite 20 minuta na 200 stepeni. Umutite maskarpone, krem-sir i šećer. Dodajte izrendanu koru od pomorandže i ekstrakt. U drugoj činiji umutite slatku pavlaku pa i nju ubacite smesu sa sirom. Premažite preko ispečene kore i stavite u frižider. Dve pomorandže iscedite, a ostatak pulpe odvojte od kore pomoću kašike i sipajte dodatni sok, pa ubacite i želatin. Ostavite da nabubri pa blago zagrejte vodeći računa da ne proključa. Prelijte preko kolača.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

LAVA KOLAČ SA BELOM ČOKOLADOM Klasik u punom sjaju, kao osmišljen za dolazak iznenadnih gostiju
Kremast i sladak, nestaće sa stola čim se postavi.

NAJLAKŠI RECEPT ZA TIRAMISU U ČAŠI Jednostavnije od ovoga ne može
Jednostavni italijanski slatkiš kao osmišljen za iznenadne goste.

NAJBOLJE POSNE KROFNE Jedini recept koji će vam ikada trebati
Mekane i pufnaste, biće baš kao bakine.

MEDENJACI Mekani i ukusni, a super idu uz čaj ili kafu
Bićete oduševljeni ukusom, a zasladiće vas u trenu.

STARINSKI KOLAČ SA ORASIMA Klasik koji nikad ne izlazi iz mode
Sočan i mekan, a med mu daje poseban šmek.
Komentari (0)