SLOJEVITA, RASKOŠNA I KREMASTA Praktičan recept za tortu s makom i malinama
Spoj ove dve namirnice daje neverovatan ukus.
Torta s malinama
Sastojci:
Za koru:
5 jaja
150 g šećera
150 g putera
1 kašika kakaoa
1 kašika vanilin šećera
2 šolje brašna
Za fil:
džem od malina
200 g maka
2 jajeta
100 g šećera
50 g putera
200 ml mleka
Priprema:
Umutite jaja sa šećerom. Puter otopite na pari, pa pomešajte sa kakaom i vanilin šećerom. Sve sjedinite i dodajte brašno. U manju šerpu sipajte mleko, šećer i puter i zagrejte. Jaja umutite, dodajte u šerpu, pa je sklonite sa ringle. Kad se zgusne vratite da se greje, pa dodajte i mak. U pravougaonu tepsiju sipajte trećinu smese za koru, sipajte džem od malina celom površinom, pa fil sa makom, a onda i ostatak kore. Pecite 35 minuta na 200 stepeni. Možete preliti otopljenom čokoladom.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
NAJLEPŠE SE SLAŽE UZ POPODNEVNU KAFU Parče ove torte sa pomorandžom i šargarepom ulepšaće vam dan
Neuobičajeni spoj sastojaka.
TORTA KOJA NIKAD NE IZLAZI IZ MODE Reforma je najprepoznatljiva među poslasticama
Čokoladno i kremasto zadovoljstvo.
TIRAMISU KUGLICE Mekane kao oblak, a savršeno se slažu sa šoljicom kafe, za sve prilike
Slatki zalogajčići nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
BOEM KOCKE Kolač u savršenom spoju sa orasima, a svi će vam tražiti dodatak
Fenomenalni desert nestaće sa stola čim se postavi, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
ROLAT SA MAKOM Očaravajući desert mekan kao duša, poći će vam voda na usta
Služite samostalno ili pospite šećerom u prahu.
ČOKOLADNI KOLAČ SA KOKOSOM Gotov očas posla, nema jaja, a ne treba da palite mikser
Uspeva svima, a oduševiće sve sladokusce.
DOMAĆE TOBLERONE Fantazija ukusa, nestaće sa stola čim se postave, a tajna je u ovome
Neodoljivi i ukusni, ulepšaće svaku svečanu trpezu.
Komentari (0)