SLOJEVITA, RASKOŠNA I KREMASTA Praktičan recept za tortu s makom i malinama

Alo.rs

12:31

Slatki kutak 0

Spoj ove dve namirnice daje neverovatan ukus.

SLOJEVITA, RASKOŠNA I KREMASTA Praktičan recept za tortu s makom i malinama
unsplash.com

Torta s malinama

Sastojci:

Za koru:

5 jaja

150 g šećera

150 g putera

1 kašika kakaoa

1 kašika vanilin šećera

2 šolje brašna

Za fil:

džem od malina

200 g maka

2 jajeta

100 g šećera

50 g putera

200 ml mleka

Priprema:

Umutite jaja sa šećerom. Puter otopite na pari, pa pomešajte sa kakaom i vanilin šećerom. Sve sjedinite i dodajte brašno. U manju šerpu sipajte mleko, šećer i puter i zagrejte. Jaja umutite, dodajte u šerpu, pa je sklonite sa ringle. Kad se zgusne vratite da se greje, pa dodajte i mak. U pravougaonu tepsiju sipajte trećinu smese za koru, sipajte džem od malina celom površinom, pa fil sa makom, a onda i ostatak kore. Pecite 35 minuta na 200 stepeni. Možete preliti otopljenom čokoladom.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

kladkaka

KLADKAKA Švedski desert pomera granice dobrog ukusa, a uspeće svima

10:30

16 maj, 2024

Slatki kutak

Kladkaka, tipičan švedski desert sličan američkom brauniju, u bukvalnom prevodu znači „lepljivi, blatnjavi kolač“. Hrskave spoljašnjosti i mekane, gnjecave unutrašnjosti, raspametiće i one izbirljive. Napravljen od jednostavnih sastojaka, razlikuje se od drugih kolača jer ne sadrži prašak za pecivo. Slatkiš spreman za 20 minuta, neverovatnog ukusa koji se pamti. Najbolje da ga poslužite uz voće, sladoled ili šlag.

Komentari (0)

Loading