SLOJEVITA, RASKOŠNA I KREMASTA Praktičan recept za tortu s makom i malinama
Spoj ove dve namirnice daje neverovatan ukus.

Torta s malinama
Možda vas zanima:


NAJLEPŠE SE SLAŽE UZ POPODNEVNU KAFU Parče ove torte sa pomorandžom i šargarepom ulepšaće vam dan
Neuobičajeni spoj sastojaka.

TORTA KOJA NIKAD NE IZLAZI IZ MODE Reforma je najprepoznatljiva među poslasticama
Čokoladno i kremasto zadovoljstvo.
Sastojci:
Za koru:
5 jaja
150 g šećera
150 g putera
1 kašika kakaoa
1 kašika vanilin šećera
2 šolje brašna
Za fil:
džem od malina
200 g maka
2 jajeta
100 g šećera
50 g putera
200 ml mleka
Priprema:
Umutite jaja sa šećerom. Puter otopite na pari, pa pomešajte sa kakaom i vanilin šećerom. Sve sjedinite i dodajte brašno. U manju šerpu sipajte mleko, šećer i puter i zagrejte. Jaja umutite, dodajte u šerpu, pa je sklonite sa ringle. Kad se zgusne vratite da se greje, pa dodajte i mak. U pravougaonu tepsiju sipajte trećinu smese za koru, sipajte džem od malina celom površinom, pa fil sa makom, a onda i ostatak kore. Pecite 35 minuta na 200 stepeni. Možete preliti otopljenom čokoladom.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

ROZEN TORTA SA MAKOM Očaravajuća poslastica ukusa koji priča priče, za pravo uživanje
Neodoljiva torta nestaće sa stola odmah.

KUGLOF SA KOKOSOM Mirisni desert koji budi uspomene na dane letovanja
Mekan i sladak, nećete moći da prestanete da ga jedete.


DUNAVSKI TALASI Kremasti desert sa višnjama od kog će vam poći voda na usta
Sočan i kremast voćni kolač.

NEODOLJIVI EKLERI SA KAFOM Savršeni spoj deserta i omiljenog napitka, za pravo uživanje
Najbolje služite uz šoljicu kafe.
Komentari (0)