ČOKO+VISKI=DOBITNA KOMBINACIJA Napravite ultimativnu kremastu čaroliju
Očaraće vas spoj ovih kombinacija.
Čoko-viski torta
Sastojci:
700 g mlevenog keksa
2 kašike kakaa
150 g šećera
1 kesica vanilin šećera
200 ml mlake vode
2 kašike viskija
150 g putera
150 ml slatke pavlake
150 g čokolade
150 g oraha
Priprema:
Pomešajte šećer, vanilin šećer, kakao i mlaku vodu. Puter ostavite da odstoji na sobnoj temperaturi pa ubacite i njega i dobro sjedinite, da nema grudvica. Smesu stavite na ringlu da provri, pa ostavite da se krčka oko 10 minuta. Sklonite s ringle, dodajte viski i ostavite da se ohladi oko 20 minuta. Orahe sitno iseckajte i pomešajte s mlevenim keksom. Kad se prokuvana smesa ohladi, dodajte keksu i orasima. Sipajte u pleh i ostavite u frižideru na pola sata. Slatku pavlaku stavite da se greje, pa dodajte čokoladu da se otopi. Kad se ona otopi, prelijte preko torte, pa vratite u frižider. Ukrasite.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
BRZA SUPA GOTOVA ZA 20 MINUTA Ovo toplo jelo mogu napraviti i amateri u kuhinji
Toliko je ukusna, da ćete se navaditi na nju.
BATALITE KLASIČNU VERZIJU Ovi kroketi od krompira i slanine će vam se lepiti za prste
Nije ništa komplikovano u ovom receptu.
SUPER RECEPT ZA ČUVENU SALATU KOJU SVI VOLIMO Olivije je izmislio ovo čudo kulinarstva
Neodoljiva je, zar ne?
MOŽE ZA DORUČAK, ALI I KASNU VEČERU Ukusni indijski namaz od povrća koje ne jedemo često
Neodoljiv patlidžan odućeviće vas u ovoj pašteti.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)