KOLAČ ZA PONOS Savršena poslastica Mačje šape, lepša os svakog keksa
Ukus ovih keksića je zaista predivan...idealni su za grickanje uz kafu, čaj
Sastojci
- 130 g crne čokolade za kuvanje
- 250 g putera ili margarina
- 100 g šećera u prahu
- 300 g brašna
- 1/2 kesice praška za pecivo
- 2 belanca
- 50 g bele čokolade za kuvanje
- 1 kesica vanilin šećera
- vrlo malo soli
Priprema:
Istopite 80 g crne čokolade za kuvanje (najbolje na pari), pa je prohladite.
Kremasto umutite puter ili margarin, sa vanilin šećerom i šećerom u prahu.
Dodajte belanca, so, brašno i prašak za pecivo a na kraju i rastopljenu čokoladu. Sve dobro sjedinite mikserom.
Obložite pleh papirom za pečenje. Testo stavljajte u špric za dekorisanje koji na vrhu ima otvor zvezdastog oblika i na papir istiskujte štanglice dužine oko 3-4 cm (ja nisam imala takav špric, već sam koristila špric za tulumbe).
Pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko desetak minuta. Pečene izvadite i ostavite da se ohlade.
Za to vreme odvojeno istopite 50 g crne i 50 g bele čokolade sa po malo vode ili mleka.
Umačite keks naizmenično u crnu i belu čokoladu. Možete ih ostaviti i bez čokolade, svakako su ukusni.
Možda vas zanima:
NIKAD JEDNOSTAVNIJA POSLASTICA Brza keks torta bez jaja i margarina, tako kremasta i ukusna
Nema kuvanja filova samo umutite, poređate i sačekate da se stegne
Najkremastiji kolač, gotov za 10 minuta: Razgrabi se do zadnje mrvice, a pravi se od par jeftinih sastojaka
Slatki desert sa ukusom kafe uvek je sjajan izbor za brzo posluženje uz šoljicu kafe, naročito ako vam za njegovu pripremu ne treba mnogo vremena i sastojaka
BRZO I JEDNOSTAVNO Napolitanka torta, gotova za 20 minuta, kremasto zadovoljstvo
Svi će tražiti parče više
Ova divna poslastica osvojiće vas na prvi pogled, a gotova je bukvalno za 5 minuta
Kolač koji će vas već na prvi pogled osvojiti svojim izgledom, a najveće iznenađenje biće koliko se jednostavno i brzo priprema
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)