SVI ĆE VAM TRAŽITI RECEPT Kolač san snova, bolji ne postoji
Najkremastija polastica koja se pojede za 15 minuta
Potrebno je:
- 10 belanaca 250 g šećera
- 300 g oraha ili pečenih lešnika
- 3 kašika brašna
- 1 prašak za pecivo
Fil
- 10 žumanaca
- 220 g šećera
- 3 pudinga od vanile
- 1 kašika gustina
- 1 vanilin šećer
- 1 l mleka
- 270 g margarina
- 100 g čokolade za kuvanje
I još potrebno
- 200 g čokolade za glazuru
Priprema
Umutiti belanca u čvrst šlag, dodati šećer pa mutiti dok se dobije fina gusta glatka smesa. Dodati brašno pomešano s praškom, pa na kraju lagano umešati mlevene orahe ili lešnike.
Smesu izliti u pleh (20×30) obložen papirom za pečenje, peći na 150 C oko 40 min ili po potrebi. Ohlađen biskvit prerezati na dva dela.
Od litre mleka odvojiti koliko je dovoljno da se umuti šećer, puding, žumnca i gustin i da se dobije glatka smesa. Ostatak mleka staviti da se kuva, kad provri dodati smesu od pudinga, kuvati par minuta stalno mešajući dok se ne zgusne.
Fil ostaviti da se ohladi pokriven prozirnom folijom. U ohlađenu umešati izmiksani margarin. Fil podeliti na dva dela, u jedan umešati istopljenu čokoladu.
Na tacnu slagati biskvit, neznatno poliven sa čoko. mlekom, pa žuti fil, na nju rasporediti tamni fil, pa poklopiti drugim delom biskvita.
Na biskvit staviti glazuru, onako kako inače pravite.
Možda vas zanima:
NIKAD JEDNOSTAVNIJA POSLASTICA Brza keks torta bez jaja i margarina, tako kremasta i ukusna
Nema kuvanja filova samo umutite, poređate i sačekate da se stegne
Najkremastiji kolač, gotov za 10 minuta: Razgrabi se do zadnje mrvice, a pravi se od par jeftinih sastojaka
Slatki desert sa ukusom kafe uvek je sjajan izbor za brzo posluženje uz šoljicu kafe, naročito ako vam za njegovu pripremu ne treba mnogo vremena i sastojaka
BRZO I JEDNOSTAVNO Napolitanka torta, gotova za 20 minuta, kremasto zadovoljstvo
Svi će tražiti parče više
Ova divna poslastica osvojiće vas na prvi pogled, a gotova je bukvalno za 5 minuta
Kolač koji će vas već na prvi pogled osvojiti svojim izgledom, a najveće iznenađenje biće koliko se jednostavno i brzo priprema
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)