PO STARINSKOM RECEPTU Tortu reformu vole sve generacije
Slatkiš idealan za vikend.
Reform torta
Sastojci:
Za kore:
12 belanaca
300 g šećera
350 g oraha
Za fil:
12 žumanaca
12 kašika šećera
120 g čokolade za kuvanje
250 g putera
Priprema:
Belanca umutite u čvrst sneg. Polako im dodajte šećer, pa umutite u čvrst šam. Postepeno kašikom umešajte samlevene orahe. Sipajte masu u prethodno podmazan i brašnom posut pleh i pecite 15-20 minuta na 200 stepeni. Ohlađenu koru pažljivo isecite na četiri dela. Žumanca umutite sa šećerom da postanu svetložuta, pa ih kuvajte na pari. Dodajte izlomljenu čokoladu, pa kad se otopi mutite na pari nekoliko minuta dok se fil ne zgusne. Sklonite s pare i mutite još 5 minuta. Ostavite da se ohladi. U ohlađen fil dodajte umućen puter. Premazati filom kore, a potom i celu tortu. Ukrasite orasima.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
LAKO ZA PRIPREMU Pileće kuglice sa neodoljivim kremastim punjenjem tražićete još!
Uživaćete u svakom zalogaju.
PASULJ NA MEKSIČKI NAČIN Napravite chili con carne i dugo ćete biti siti
Neodoljiva kombinacija ukusa.
KREMASTO SLATKO SAVRŠENSTVO Jednostavna torta koju ćete praviti za svaku specijalnu priliku
Sočna, nežna ali i jeftina.
BOEM KOCKE Kolač u savršenom spoju sa orasima, a svi će vam tražiti dodatak
Fenomenalni desert nestaće sa stola čim se postavi, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
ROLAT SA MAKOM Očaravajući desert mekan kao duša, poći će vam voda na usta
Služite samostalno ili pospite šećerom u prahu.
ČOKOLADNI KOLAČ SA KOKOSOM Gotov očas posla, nema jaja, a ne treba da palite mikser
Uspeva svima, a oduševiće sve sladokusce.
DOMAĆE TOBLERONE Fantazija ukusa, nestaće sa stola čim se postave, a tajna je u ovome
Neodoljivi i ukusni, ulepšaće svaku svečanu trpezu.
OČARAVAJUĆE TRILEĆE SAVRŠENO ZA ROĐENDAN Recept pevačice Marine Tadić svi hvale, a evo i zašto
Marina Tadić, pevačica koja je u septembru izbacila novi album „Rođendan“, sa ushićenjem očekuje decembar kada će solističkim koncertom u Mts dvorani obeležiti 20 godina muzičke karijere. Njene stare pesme, među kojima se izdvaja „Još sam ona stara“, publika podjednako voli kao i pre deceniju i po, te nema sumnje da će uglas sa njom pevati najveće hitove. Iako se po njenoj liniji to nikad ne bi reklo, nekadašnja profesorka fizičkog i diplomirani difovac, upravo je majstor za deserte. Majka ćerkice Vere i supruga advokata Uroša ne krije da su joj specijalitet lazanje, kolač sa malinama i trileće.
Komentari (0)