RECEPT ZA SLATKIŠ KOJI ODOLEVA VREMENU Posna bajadera, kolač sa kojim nema greške
Može da se jede u svakoj prilici, a posebno prija uz popdnevnu kafu
Sastojci:
- 200 g posnog mlevenog keksa
- 100 g mlevenih oraha
- 150 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 8-9 kašika vode
- 100 g margarina
- 130 g posne čokolade
Za glazuru:
- 80 ml slatke pavlake
- 100 g posne čokolade
Priprema: U šerpu sipajte šećer, vanilin šećer i vodu, pa kuvajte dok ne provri. Skloniti sa šporeta, pa dodati margarin i mešati dok se ne istopi. Zatim dodajte keks i orahe, pa dobro promešajte. Podeliti smešu na 2 jednaka dela. U jedan deo dodajte čokoladu koju ste prethodno otopili. Kombinujte dobro. Nauljite tepsiju, pa sipajte prvo čokoladnu smesu, pa smesu za biskvit. Stavite u frižider da se stegne. Pomešajte slatku pavlaku i čokoladu, pa otopite i prelijte kolač dobijenom glazurom. Vratite u frižider da se stegne.
Možda vas zanima:
BRZA BAJADERA Gotova za 20 minuta, posna, a topi se u ustima
Ni malo ne zaostaje za originalom, slatka i neodoljiva.
FENOMENALNA BAJADERA Poslastica koja se topi u ustima, svi će vam tražiti recept
Slatka i neodoljiva, idealna kao slavsko posluženje. Donosimo vam stari, tradicionalni recept.
SVE NAMIRNICE VEĆ IMATE U KUĆI Napravite brzi, jeftin, a ukusan ručak od svega par sastojaka
Ako ne znate šta biste danas pripremali za ručak, evo jedne odlične ideje
OVO JE NAJBOLJI RECEPT! Bajadera sa plazmom i lešnicima, neprevaziđena poslastica
Provereni recept za savršene sitne kolače.
ČOKOLADNI KUGLOF Dekorativna poslastica ukusa koji se pamti za prave sladokusce
Neodoljiv i sladak, oboriće s nogu i one koji ne vole slatko.
ROZEN TORTA Fenomenalna poslastica za sva vremena i prilike, otopićete se od miline
Idealna za svečanu i slavsku trpezu.
PISTAĆ LOPTICE Očaravajući zalogajčići smažu se za tren oka, a ukrasiće svaku svečanu trpezu
Neodoljivi sitni kolači tope se u ustima, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
KLADKAKA Švedski desert pomera granice dobrog ukusa, a uspeće svima
Kladkaka, tipičan švedski desert sličan američkom brauniju, u bukvalnom prevodu znači „lepljivi, blatnjavi kolač“. Hrskave spoljašnjosti i mekane, gnjecave unutrašnjosti, raspametiće i one izbirljive. Napravljen od jednostavnih sastojaka, razlikuje se od drugih kolača jer ne sadrži prašak za pecivo. Slatkiš spreman za 20 minuta, neverovatnog ukusa koji se pamti. Najbolje da ga poslužite uz voće, sladoled ili šlag.
AKO VOLITE KLASIČNE MAFINE OVE ĆETE OBOŽAVATI Kikiriki puter im daje posebnu draž
Neodoljivi zalogajčići nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)