RECEPT ZA SLATKIŠ KOJI ODOLEVA VREMENU Posna bajadera, kolač sa kojim nema greške

trpeza.rs

10:28

Slatki kutak 0

Može da se jede u svakoj prilici, a posebno prija uz popdnevnu kafu

bajadera
Printscreen/Youtube

Sastojci:

  • 200 g posnog mlevenog keksa
  • 100 g mlevenih oraha
  • 150 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 8-9 kašika vode
  • 100 g margarina
  • 130 g posne čokolade

Za glazuru:

  • 80 ml slatke pavlake
  • 100 g posne čokolade

Priprema: U šerpu sipajte šećer, vanilin šećer i vodu, pa kuvajte dok ne provri. Skloniti sa šporeta, pa dodati margarin i mešati dok se ne istopi. Zatim dodajte keks i orahe, pa dobro promešajte. Podeliti smešu na 2 jednaka dela. U jedan deo dodajte čokoladu koju ste prethodno otopili. Kombinujte dobro. Nauljite tepsiju, pa sipajte prvo čokoladnu smesu, pa smesu za biskvit. Stavite u frižider da se stegne. Pomešajte slatku pavlaku i čokoladu, pa otopite i prelijte kolač dobijenom glazurom. Vratite u frižider da se stegne.
 

Možda vas zanima:

kladkaka

KLADKAKA Švedski desert pomera granice dobrog ukusa, a uspeće svima

10:30

16 maj, 2024

Slatki kutak

Kladkaka, tipičan švedski desert sličan američkom brauniju, u bukvalnom prevodu znači „lepljivi, blatnjavi kolač“. Hrskave spoljašnjosti i mekane, gnjecave unutrašnjosti, raspametiće i one izbirljive. Napravljen od jednostavnih sastojaka, razlikuje se od drugih kolača jer ne sadrži prašak za pecivo. Slatkiš spreman za 20 minuta, neverovatnog ukusa koji se pamti. Najbolje da ga poslužite uz voće, sladoled ili šlag.

Komentari (0)

Loading