RECEPT ZA SLATKIŠ KOJI ODOLEVA VREMENU Posna bajadera, kolač sa kojim nema greške
Može da se jede u svakoj prilici, a posebno prija uz popdnevnu kafu

Sastojci:
Možda vas zanima:

POSNA BAJADERA Neodoljivi desert savršen za svaku svečanu trpezu
Priprema nije komplikovana, a ukus je savršen.

POSNA BAJADERA ZA VIDOVDAN Kraljica slavske trpeze koja ni malo ne zaostaje za mrsnom verzijom
Čuveni kolač u posnoj verziji probudiće sva čula.

BRZA BAJADERA Gotova za 20 minuta, posna, a topi se u ustima
Ni malo ne zaostaje za originalom, slatka i neodoljiva.

FENOMENALNA BAJADERA Poslastica koja se topi u ustima, svi će vam tražiti recept
Slatka i neodoljiva, idealna kao slavsko posluženje. Donosimo vam stari, tradicionalni recept.
- 200 g posnog mlevenog keksa
- 100 g mlevenih oraha
- 150 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 8-9 kašika vode
- 100 g margarina
- 130 g posne čokolade
Za glazuru:
- 80 ml slatke pavlake
- 100 g posne čokolade
Priprema: U šerpu sipajte šećer, vanilin šećer i vodu, pa kuvajte dok ne provri. Skloniti sa šporeta, pa dodati margarin i mešati dok se ne istopi. Zatim dodajte keks i orahe, pa dobro promešajte. Podeliti smešu na 2 jednaka dela. U jedan deo dodajte čokoladu koju ste prethodno otopili. Kombinujte dobro. Nauljite tepsiju, pa sipajte prvo čokoladnu smesu, pa smesu za biskvit. Stavite u frižider da se stegne. Pomešajte slatku pavlaku i čokoladu, pa otopite i prelijte kolač dobijenom glazurom. Vratite u frižider da se stegne.

KROFNE PUNJENE KREMOM OD VANILE Mekane i vazdušaste, a tope se u ustima
Sočne i slasne, najbolje odmah stavite duplu meru.

POSNA SAHER TORTA Neodoljiva poslastica sa džemom koja ukusom nimalo ne zaostaje za originalom
Savršena i slatka, uzećete parče više.

PIJANA TORTA SA VIŠNJAMA ZA USKRS Polovina nestane dok trepnete
Sočna i osvežavajuća, nema ko vam neće tražiti recept.

ČOKOLADNE KARAMEL ŠTANGLICE Brzi desert kada vam se jede nešto slatko, a super i kao užina
U savršenom spoju sa kremastom karamelom, bićete oduševljeni.

NJUJORŠKI ČIZKEJK Kremast i lagan desert topi se u ustima
Sočan i sladak, ovakav do sada niste jeli.
Komentari (0)