PROVERENO NAJBOLJI RECEPT Posna bajadera, dekorativna je i izdašna
Kada je bajadera u pitanju, u većini slučajeva je upravo posna varijanta prihvatljivija, jer ima dosta blaži, ali opet sasvim dovoljno bogat ukus
Potrebni sastojci:
- 200 mililitara vode
- 300 grama šećera
- 250 grama posnog margarina
- 250 grama posnog mlevenog keksa
- 150 gr kokosovog brašna
Postupak pripreme:
Pomešajte vodu i šećer u odgovarajućoj šerpi, pa stavite da provri na umerenoj temperaturi.
Čim provri dodajte margarin, isečen na kocke, pa mešajte neprestano nekoliko minuta da se sve fino sjedini. Čim se margarin otopite, sklonite šerpu sa ringle pa u toplu smesu dodajte mlevene orahe i kokosovo brašno.
Dobro promešajte, pa dobijenu smesu odmah istresite na odgovarajući kalup ili tacnu, i oblikujte po želji. Ostavite da se najpre prohladi na dnevnoj temperaturi pa odložite u frižider da se dobro stegne i ohladi, na par sati..
Po želji, bajaderu možete preliti otopljenom crnom čokoladom, ili mešavinom kakao praha i meda.
Možda vas zanima:
IDEALNO ZA DORUČAK ILI VEČERU Rolovane viršle sa kačkavaljem, neverovatno ukusna kombinacija
Odlično pecivo, koje ćete iznova i iznova praviti
RECEPT KAKAV STE UVEK TRAŽILI Mantije sa prazilukom i krompirom, ono kad se jelo podigne na viši nivo
Priredite ukućanima iznenađenje, dočekajte goste, biće vam zahvalni na savršenom zalogaju
SAVRŠEN SLATKIŠ ZA LETNJE POPODNE Pita sa jabukama u lisnatom testu, vrhunsko uživanje
Okolo hrskava korica, a unutra mek i sočan fil, sve miriše na cimet, a priprema jednostavna. Može sa bilo kojim voćem na ove vrućine
POSNA BAJADERA Neodoljivi desert savršen za svaku svečanu trpezu
Priprema nije komplikovana, a ukus je savršen.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)