PROVERENO NAJBOLJI RECEPT Posna bajadera, dekorativna je i izdašna

TRPEZA.RS

17:00

Slatki kutak 0

Kada je bajadera u pitanju, u većini slučajeva je upravo posna varijanta prihvatljivija, jer ima dosta blaži, ali opet sasvim dovoljno bogat ukus

PROVERENO NAJBOLJI RECEPT Posna bajadera, dekorativna je i izdašna
Shutterstock

Potrebni sastojci:

  • 200 mililitara vode
  • 300 grama šećera
  • 250 grama posnog margarina
  • 250 grama posnog mlevenog keksa
  • 150 gr kokosovog brašna

Postupak pripreme:

Pomešajte vodu i šećer u odgovarajućoj šerpi, pa stavite da provri na umerenoj temperaturi.

Čim provri dodajte margarin, isečen na kocke, pa mešajte neprestano nekoliko minuta da se sve fino sjedini. Čim se margarin otopite, sklonite šerpu sa ringle pa u toplu smesu dodajte mlevene orahe i kokosovo brašno.

Dobro promešajte, pa dobijenu smesu odmah istresite na odgovarajući kalup ili tacnu, i oblikujte po želji. Ostavite da se najpre prohladi na dnevnoj temperaturi pa odložite u frižider da se dobro stegne i ohladi, na par sati..

Po želji, bajaderu možete preliti otopljenom crnom čokoladom, ili mešavinom kakao praha i meda.

Možda vas zanima:

kladkaka

KLADKAKA Švedski desert pomera granice dobrog ukusa, a uspeće svima

10:30

16 maj, 2024

Slatki kutak

Kladkaka, tipičan švedski desert sličan američkom brauniju, u bukvalnom prevodu znači „lepljivi, blatnjavi kolač“. Hrskave spoljašnjosti i mekane, gnjecave unutrašnjosti, raspametiće i one izbirljive. Napravljen od jednostavnih sastojaka, razlikuje se od drugih kolača jer ne sadrži prašak za pecivo. Slatkiš spreman za 20 minuta, neverovatnog ukusa koji se pamti. Najbolje da ga poslužite uz voće, sladoled ili šlag.

Komentari (0)

Loading