PROVERENO NAJBOLJI RECEPT Posna bajadera, dekorativna je i izdašna
Kada je bajadera u pitanju, u većini slučajeva je upravo posna varijanta prihvatljivija, jer ima dosta blaži, ali opet sasvim dovoljno bogat ukus
Potrebni sastojci:
- 200 mililitara vode
- 300 grama šećera
- 250 grama posnog margarina
- 250 grama posnog mlevenog keksa
- 150 gr kokosovog brašna
Postupak pripreme:
Pomešajte vodu i šećer u odgovarajućoj šerpi, pa stavite da provri na umerenoj temperaturi.
Čim provri dodajte margarin, isečen na kocke, pa mešajte neprestano nekoliko minuta da se sve fino sjedini. Čim se margarin otopite, sklonite šerpu sa ringle pa u toplu smesu dodajte mlevene orahe i kokosovo brašno.
Dobro promešajte, pa dobijenu smesu odmah istresite na odgovarajući kalup ili tacnu, i oblikujte po želji. Ostavite da se najpre prohladi na dnevnoj temperaturi pa odložite u frižider da se dobro stegne i ohladi, na par sati..
Po želji, bajaderu možete preliti otopljenom crnom čokoladom, ili mešavinom kakao praha i meda.
Možda vas zanima:
BRZA BAJADERA Gotova za 20 minuta, posna, a topi se u ustima
Ni malo ne zaostaje za originalom, slatka i neodoljiva.
FENOMENALNA BAJADERA Poslastica koja se topi u ustima, svi će vam tražiti recept
Slatka i neodoljiva, idealna kao slavsko posluženje. Donosimo vam stari, tradicionalni recept.
SPECIJALITET ZAPADNOG SREMA Domaća proja sa slaninom i sirom, božanstven miris, a tek ukus
Kada jednom probate ovaj recept za proju sa sirom, uvek ćete je praviti, bilo za doručak ili večeru
NAJLEPŠA JELA ZA VIDOVDAN Domaćice iz Kosova ih tradicionalno prave svake godine za veliki praznik, prenose se s kolena na koleno
Ova jela se svake godine na Kosovu prave za Vidovdan
ČOKOLADNI KUGLOF Dekorativna poslastica ukusa koji se pamti za prave sladokusce
Neodoljiv i sladak, oboriće s nogu i one koji ne vole slatko.
ROZEN TORTA Fenomenalna poslastica za sva vremena i prilike, otopićete se od miline
Idealna za svečanu i slavsku trpezu.
PISTAĆ LOPTICE Očaravajući zalogajčići smažu se za tren oka, a ukrasiće svaku svečanu trpezu
Neodoljivi sitni kolači tope se u ustima, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
KLADKAKA Švedski desert pomera granice dobrog ukusa, a uspeće svima
Kladkaka, tipičan švedski desert sličan američkom brauniju, u bukvalnom prevodu znači „lepljivi, blatnjavi kolač“. Hrskave spoljašnjosti i mekane, gnjecave unutrašnjosti, raspametiće i one izbirljive. Napravljen od jednostavnih sastojaka, razlikuje se od drugih kolača jer ne sadrži prašak za pecivo. Slatkiš spreman za 20 minuta, neverovatnog ukusa koji se pamti. Najbolje da ga poslužite uz voće, sladoled ili šlag.
AKO VOLITE KLASIČNE MAFINE OVE ĆETE OBOŽAVATI Kikiriki puter im daje posebnu draž
Neodoljivi zalogajčići nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)