POSNA BAJADERA ZA VIDOVDAN Kraljica slavske trpeze koja ni malo ne zaostaje za mrsnom verzijom

Ivana Pavlović

18:00

Sezonski recepti 0

Čuveni kolač u posnoj verziji probudiće sva čula.

posna bajadera
Shutterstock

Potrebno je

  • 200 g šećera 
  • 150 ml vode
  • 125 g margarina
  • 100 g čokolade za kuvanje
  • 150 g mlevenih oraha
  • 220 g posnog mlevenog keksa
  • Za glazuru:
  • 100 g posne čokolade
  • 3 kašike ulja

Priprema

U jednoj šerpi pomešajte vodu i šećer, pa stavite na vatru. Kada provri, dodajte seckan margarin i čokoladu za kuvanje. Kuvajte uz neprestano mešanje, dok se sastojci ne sjedine i otope. Skinite sa šporeta, dodajte orahe i dobro promešajte. U kalup obložen pek papirom sipajte smesu. Otopite čokoladu sa uljem, da dobijete glazuru. Prelijte čokoladnu glazuru preko kolača. Ostavite u frižideru da se dobro stegne. Prijatno!

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading