POSNA BAJADERA ZA VIDOVDAN Kraljica slavske trpeze koja ni malo ne zaostaje za mrsnom verzijom
Čuveni kolač u posnoj verziji probudiće sva čula.
Potrebno je
- 200 g šećera
- 150 ml vode
- 125 g margarina
- 100 g čokolade za kuvanje
- 150 g mlevenih oraha
- 220 g posnog mlevenog keksa
- Za glazuru:
- 100 g posne čokolade
- 3 kašike ulja
Priprema
U jednoj šerpi pomešajte vodu i šećer, pa stavite na vatru. Kada provri, dodajte seckan margarin i čokoladu za kuvanje. Kuvajte uz neprestano mešanje, dok se sastojci ne sjedine i otope. Skinite sa šporeta, dodajte orahe i dobro promešajte. U kalup obložen pek papirom sipajte smesu. Otopite čokoladu sa uljem, da dobijete glazuru. Prelijte čokoladnu glazuru preko kolača. Ostavite u frižideru da se dobro stegne. Prijatno!
Možda vas zanima:
BAJADERA Starinski slatkiš bez kog ne može da prođe nijedna slava, a budi sva čula
Svi je vole, a uspeće i početnicima.
BAJADERA SA KIKIRIKI PUTEROM Još bolja od one klasične, a popravlja dan u trenu
Fenomenalna i slatka, najbolje odmah stavite duplu meru.
MAĐARICA Imamo najbolji recept za kolač koji svI u Srbiji obožavaju
Klasik koji se ne odbija, za sve svečane prilike i važne događaje.
BOEM KOCKE Kolač u savršenom spoju sa orasima, a svi će vam tražiti dodatak
Fenomenalni desert nestaće sa stola čim se postavi, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
MAĐARICA Imamo najbolji recept za kolač koji svI u Srbiji obožavaju
Klasik koji se ne odbija, za sve svečane prilike i važne događaje.
MUSAKA OD KUKURUZA U neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
MAFINI SA PILETINOM Klasik na slani način koji greje dušu i telo
Ako volite klasične mafine, njihovu slanu verziju ćete obožavati.
NIJE SVAKI KESTEN JESTIV Ova vrsta samo služi za dekoraciju i veoma je štetna za ljude, čak otrovna
Popularna jesenja namirnica od koje se prave brojne poslastice, po vrsti može da bude jestiva i dekorativna, pa je važno znati razliku.
Komentari (0)