PRAVA RAPSODIJA UKUSA Neobičan rolat pravićete redovno
Svi ukućani će ga obožavati.
Žuta rapsodija
Sastojci:
Za koru:
4 jajeta
100 g šećera
100 g pšeničnog brašna
30 g gustina
1/2 kesice praška za pecivo
3 kapi žute boje za kolače
Za fil:
250 g svežeg sira
rendana kora 1 limuna
2 kašike soka od limuna
120 ml slatke pavlake
3 kašike šećera
Priprema:
Od belanaca umutite čvrst šam sa šećerom. Postepeno dodajte žumanca i boju. Brašno pomešajte s praškom za pecivo i gustinom, pa dodajte i to. Obložite papirom za pečenje pleh, u koji ćete sipati smesu za koru i peći 20 minuta na 180 stepeni. Dok je testo mlako, uvijte ga zajedno s papirom za pečenje u rolat vlažnom krpom. Mikserom umutite sir sa šećerom, dodajte narendanu koru i sok od limuna. U posebnoj činiji umutite slatku pavlaku, sjedinite s filom, pa namažite koru rolata, ponovo je urolajte i ostavite da se stegne.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
PAUNOVO OKO JE SAVRŠENA POSLASTICA Rolat koji fascinantnim ukusom očarava
Baš kao i istoimena prica.
MEKANI BISKVIT, A SLADAK FIL Rolat od svima omiljenog voća napravićete odmah!
Pustite da vas očara ukus.
BRZI I IZDAŠNI ROLAT Recept koji će vam svi tražiti da im date
Čokolada je glavni sastojak.
BRZI ROLAT Napravite ga jednom i deca će ga obožavati
Ukusan je i kremast.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)