PREDIVNA POSNA TORTA Spoj oraha i čokolade osvaja na prvi zalogaj!
Pravi se od sastojaka koje verovatno imate u kući, a ima jak, bogat ukus.
Sastojci:
Za kore:
2 čaše (od 200 ml) brašna
1/2 čaše šećera
15 kašika mlevenih oraha
150 ml kisele vode
4 kašike džema
1 prašak za pecivo
1/2 kašičice sode bikarbone
Za fil:
100 g čokolade
200 g margarina
100 g prah šećera
320 ml vode
3 pudinga od čokolade
2 kašike kristal šećera
Priprema:
Kore: Pomešajte brašno, šećer, džem, mleveni orah, prašak za pecivo, sodu bikarbonu. Dodajte vodu i sjedinite. Podelite smesu na dva dela. Jedan sipajte u kalup za tortu obložen papirom za pečenje i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko pola sata. Isto uradite i sa drugom. Kada se kore ohlade presecite ih po debljini da dobijete četiri.
Fil: Puding razmutite sa 200 ml vode da nema grudvica. U šerpu stavite 120 ml vode i kristal šećer da provri, pa dodajte puding i kuvajte uz mešanje na tihoj vatri dok se ne zgusne. Dodajte čokoladu i kada se otopi sklonite sa vatre. Margarin umutite sa prah šećerom i dodajte u ohlađen fil. Nafilujte kore i celu tortu. Ukrasite orasima i drugim koštunjavim voćem.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
POSNA ČOKOLADNA TORTA Sočna i bogata orasima, savršena za slavsku trpezu!
Ako tražite posnu tortu koja je toliko čokoladna, sočna i bogata orasima da zaseni i najskuplje poslastice, ova torta je pravi pogodak.
POSNA TORTA SE TOPI U USTIMA Zbog nje svaka dijeta pada u vodu
Svi će vam tražiti dodatno parče.
HILANDAR TORTA SE PRAVI I KADA NIJE POST Ovako je monasi spremaju vekovima
Čokoladna i preukusna, polizaćete i tanjir.
POSNO MEDENO SRCE Sočni kolač koji osvaja na prvi zalogaj, a priprema nikad lakša!
Zasladite se čuvenim medenim srcem koji vole sve generacije.
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
OMILJENI SLATKIŠ U SRPSKIM KUĆAMA Starinski kolač od jabuka i griza, mirisom vraća sećanje na bakinu kuinu
Kolači sa jabukama su među omiljenim desertima kod mnogih, a ovaj recpet će vas oboriti s nogu
Komentari (0)