PREDIVNA POSNA TORTA Spoj oraha i čokolade osvaja na prvi zalogaj!

Trpeza/ V.V.

18:30

Slatki kutak 0

Pravi se od sastojaka koje verovatno imate u kući, a ima jak, bogat ukus.

PREDIVNA POSNA TORTA Spoj oraha i čokolade osvaja na prvi zalogaj!
Shutterstock

Sastojci:

Za kore:

2 čaše (od 200 ml) brašna

1/2 čaše šećera

15 kašika mlevenih oraha

150 ml kisele vode

4 kašike džema

1 prašak za pecivo

1/2 kašičice sode bikarbone

Za fil:

100 g čokolade

200 g margarina

100 g prah šećera

320 ml vode

3 pudinga od čokolade

2 kašike kristal šećera

Priprema:

Kore: Pomešajte brašno, šećer, džem, mleveni orah, prašak za pecivo, sodu bikarbonu. Dodajte vodu i sjedinite. Podelite smesu na dva dela. Jedan sipajte u kalup za tortu obložen papirom za pečenje i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko pola sata. Isto uradite i sa drugom. Kada se kore ohlade presecite ih po debljini da dobijete četiri.

Fil: Puding razmutite sa 200 ml vode da nema grudvica. U šerpu stavite 120 ml vode i kristal šećer da provri, pa dodajte puding i kuvajte uz mešanje na tihoj vatri dok se ne zgusne. Dodajte čokoladu i kada se otopi sklonite sa vatre. Margarin umutite sa prah šećerom i dodajte u ohlađen fil. Nafilujte kore i celu tortu. Ukrasite orasima i drugim koštunjavim voćem.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading