HILANDAR TORTA SE PRAVI I KADA NIJE POST Ovako je monasi spremaju vekovima

Ivana Pavlović

16:30

Slatki kutak 0

Čokoladna i preukusna, polizaćete i tanjir.

hilandar torta
Shutterstock

Potrebno je:

Za patišpanj:

  • 10 jaja
  • 10 kašika šećera
  • 10 kašika mlevenih oraha
  • 2 kašike kakaoa

 

Za fil:

  • 5 jaja
  • 300 g čokolade za kuvanje
  • 125 g putera
  • 5 kašika šećera

 

Za dekoraciju:

  • 50 g mlevenih oraha
  • malo rendane crne i bele čokolade

 

Priprema:


Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi umutite jaja sa šećerom, pa dodajte kakao, mlevene orahe i mešajte dok ne dobijete homogenu smesu. Izlijte u kalup obložen pek papirom. Pecite oko 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Čokoladu otopite sa puterom pa sklonite sa šporeta. Belanca odvojite od žumanaca. U jednoj posudi umutite belanca sa šećerom u čvrst šne. Zasebno umutite žumanca pa umešajte dodajte otopljenu i ohlađenu čokoladu i dobro umutite. Zatim dodajte šne i sve sjedinite. Isecite patišpanj na dva jednaka dela. Premažite prvu koru filom pa stavite drugu koru. Premažite celu tortu filom, pa ivice pospite mlevenim orasima. Rendanom čokoladom dekorišite sredinu torte.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading