SLASNA RUM TORTA ZA SVE PRILIKE Ukus sa suvim voćem će vas očarati
Zaista je jedinstvena.
Sočna rum torta
Sastojci:
Za testo:
550 g brašna
200 g putera
150 g šećera
2 jajeta
Za fil:
150 g suvog voća po ukusu
150 ml hladne crne kafe
100 ml ruma
kesica vanilin-šećera
50 g crne čokolade
džem po ukusu
Za glazuru:
150 g crne čokolade
50 g putera
4 kašike vode
3 kašike ulja
2 kašike šećera u prahu
Priprema:
Suvo voće isecite na kockice, prelijte rumom i ostavite da odstoji tokom noći u poklopljenoj posudi. Od svih sastojaka zamesite testo i podelite na jednu manju i dve veće lopte. Manje komade tanko razvijte u pravougaonik, stavite u pleh obložen masnim papirom i odvojeno pecite u rerni na 190 stepeni. Pazite da ih ne prepečete da bi kora ostala svetla. Veću loptu testa rastanjite i ispecite u rerni. Sve tri kore ohladite. Za pripremu fi la, izdrobite veću koru, dodajte voće sa rumom, vanilin-šećer, istopljenu čokoladu, crnu kafu i lagano izmešajte, ali ne previše da bi komadi izdrobljene kore bili vidljivi. Ako je smesa suviše tečna, dodajte
mleveni keks, a ukoliko je gusta, razredite je kafom. Na dno posude stavite koru, premažite džemom,
ravnomerno rasporedite fi l i pritisnite rukama. Drugu koru namažite džemom, premazanom stranom stavite preko fi lovane kore, dobro pritisnite i ostavite da odstoji tokom noći. Čokoladu otopite na pari zajedno sa šećerom, puterom, uljem i vodom. Glazuru malo ohladite i premažite kolač.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
NAJLEPŠE SE SLAŽE UZ POPODNEVNU KAFU Parče ove torte sa pomorandžom i šargarepom ulepšaće vam dan
Neuobičajeni spoj sastojaka.
TORTA KOJA NIKAD NE IZLAZI IZ MODE Reforma je najprepoznatljiva među poslasticama
Čokoladno i kremasto zadovoljstvo.
POSLASTICA KOJA SE NE PEČE Torta od tri sloja je pravi kremasti užitak
Oduševiće vas ukus kestena.
BOEM KOCKE Kolač u savršenom spoju sa orasima, a svi će vam tražiti dodatak
Fenomenalni desert nestaće sa stola čim se postavi, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
ROLAT SA MAKOM Očaravajući desert mekan kao duša, poći će vam voda na usta
Služite samostalno ili pospite šećerom u prahu.
ČOKOLADNI KOLAČ SA KOKOSOM Gotov očas posla, nema jaja, a ne treba da palite mikser
Uspeva svima, a oduševiće sve sladokusce.
DOMAĆE TOBLERONE Fantazija ukusa, nestaće sa stola čim se postave, a tajna je u ovome
Neodoljivi i ukusni, ulepšaće svaku svečanu trpezu.
OČARAVAJUĆE TRILEĆE SAVRŠENO ZA ROĐENDAN Recept pevačice Marine Tadić svi hvale, a evo i zašto
Marina Tadić, pevačica koja je u septembru izbacila novi album „Rođendan“, sa ushićenjem očekuje decembar kada će solističkim koncertom u Mts dvorani obeležiti 20 godina muzičke karijere. Njene stare pesme, među kojima se izdvaja „Još sam ona stara“, publika podjednako voli kao i pre deceniju i po, te nema sumnje da će uglas sa njom pevati najveće hitove. Iako se po njenoj liniji to nikad ne bi reklo, nekadašnja profesorka fizičkog i diplomirani difovac, upravo je majstor za deserte. Majka ćerkice Vere i supruga advokata Uroša ne krije da su joj specijalitet lazanje, kolač sa malinama i trileće.
Komentari (0)