SLASNA RUM TORTA ZA SVE PRILIKE Ukus sa suvim voćem će vas očarati

Alo.rs

09:01

Slatki kutak 0

Zaista je jedinstvena.

SLASNA RUM TORTA ZA SVE PRILIKE Ukus sa suvim voćem će vas očarati
pixabay

Sočna rum torta

Sastojci:

Za testo:

550 g brašna

200 g putera

150 g šećera

2 jajeta

Za fil:

150 g suvog voća po ukusu

150 ml hladne crne kafe

100 ml ruma

kesica vanilin-šećera

50 g crne čokolade

džem po ukusu

Za glazuru:

150 g crne čokolade

50 g putera

4 kašike vode

3 kašike ulja

2 kašike šećera u prahu

Priprema:

Suvo voće isecite na kockice, prelijte rumom i ostavite da odstoji tokom noći u poklopljenoj posudi. Od svih sastojaka zamesite testo i podelite na jednu manju i dve veće lopte. Manje komade tanko razvijte u pravougaonik, stavite u pleh obložen masnim papirom i odvojeno pecite u rerni na 190 stepeni. Pazite da ih ne prepečete da bi kora ostala svetla. Veću loptu testa rastanjite i ispecite u rerni. Sve tri kore ohladite. Za pripremu fi la, izdrobite veću koru, dodajte voće sa rumom, vanilin-šećer, istopljenu čokoladu, crnu kafu i lagano izmešajte, ali ne previše da bi komadi izdrobljene kore bili vidljivi. Ako je smesa suviše tečna, dodajte
mleveni keks, a ukoliko je gusta, razredite je kafom. Na dno posude stavite koru, premažite džemom,
ravnomerno rasporedite fi l i pritisnite rukama. Drugu koru namažite džemom, premazanom stranom stavite preko fi lovane kore, dobro pritisnite i ostavite da odstoji tokom noći. Čokoladu otopite na pari zajedno sa šećerom, puterom, uljem i vodom. Glazuru malo ohladite i premažite kolač.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Komentari (0)

Loading