SLASNA RUM TORTA ZA SVE PRILIKE Ukus sa suvim voćem će vas očarati
Zaista je jedinstvena.

Sočna rum torta
Možda vas zanima:

NAJLEPŠE SE SLAŽE UZ POPODNEVNU KAFU Parče ove torte sa pomorandžom i šargarepom ulepšaće vam dan
Neuobičajeni spoj sastojaka.

TORTA KOJA NIKAD NE IZLAZI IZ MODE Reforma je najprepoznatljiva među poslasticama
Čokoladno i kremasto zadovoljstvo.
POSLASTICA KOJA SE NE PEČE Torta od tri sloja je pravi kremasti užitak
Oduševiće vas ukus kestena.
Sastojci:
Za testo:
550 g brašna
200 g putera
150 g šećera
2 jajeta
Za fil:
150 g suvog voća po ukusu
150 ml hladne crne kafe
100 ml ruma
kesica vanilin-šećera
50 g crne čokolade
džem po ukusu
Za glazuru:
150 g crne čokolade
50 g putera
4 kašike vode
3 kašike ulja
2 kašike šećera u prahu
Priprema:
Suvo voće isecite na kockice, prelijte rumom i ostavite da odstoji tokom noći u poklopljenoj posudi. Od svih sastojaka zamesite testo i podelite na jednu manju i dve veće lopte. Manje komade tanko razvijte u pravougaonik, stavite u pleh obložen masnim papirom i odvojeno pecite u rerni na 190 stepeni. Pazite da ih ne prepečete da bi kora ostala svetla. Veću loptu testa rastanjite i ispecite u rerni. Sve tri kore ohladite. Za pripremu fi la, izdrobite veću koru, dodajte voće sa rumom, vanilin-šećer, istopljenu čokoladu, crnu kafu i lagano izmešajte, ali ne previše da bi komadi izdrobljene kore bili vidljivi. Ako je smesa suviše tečna, dodajte
mleveni keks, a ukoliko je gusta, razredite je kafom. Na dno posude stavite koru, premažite džemom,
ravnomerno rasporedite fi l i pritisnite rukama. Drugu koru namažite džemom, premazanom stranom stavite preko fi lovane kore, dobro pritisnite i ostavite da odstoji tokom noći. Čokoladu otopite na pari zajedno sa šećerom, puterom, uljem i vodom. Glazuru malo ohladite i premažite kolač.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

OČARAVAJUĆI EKLERI SA KAFOM Super idu uz omiljeni napitak, a nikad kremastiji
Mirisni i savršeni, bićete oduševljeni.

CVETIĆI VANILICE Mirisni sitni kolači koje će gosti odmah razgrabiti
Sočni i slatki, najbolje odmah stavite duplu meru.

OČARAVAJUĆI ČOKOLADNI BRAUNI Originalni američki recept za omiljeni kolač
Sladak i fenomenalan, za prave ljubitelje čokolade.

PRINCES KROFNE SA VIŠNJAMA Klasik koji ne izlazi iz mode u sočnom spoju sa voćem
Vazdušaste i mekane, savršene za proleće.

VANILA KOLAČ SA BELOM ČOKOLADOM Kremasti desert koji će ukućani razgrabiti brzinom svetlosti
Najbolje služite uz jagode.
Komentari (0)