SLASNA RUM TORTA ZA SVE PRILIKE Ukus sa suvim voćem će vas očarati
Zaista je jedinstvena.
Sočna rum torta
Sastojci:
Za testo:
550 g brašna
200 g putera
150 g šećera
2 jajeta
Za fil:
150 g suvog voća po ukusu
150 ml hladne crne kafe
100 ml ruma
kesica vanilin-šećera
50 g crne čokolade
džem po ukusu
Za glazuru:
150 g crne čokolade
50 g putera
4 kašike vode
3 kašike ulja
2 kašike šećera u prahu
Priprema:
Suvo voće isecite na kockice, prelijte rumom i ostavite da odstoji tokom noći u poklopljenoj posudi. Od svih sastojaka zamesite testo i podelite na jednu manju i dve veće lopte. Manje komade tanko razvijte u pravougaonik, stavite u pleh obložen masnim papirom i odvojeno pecite u rerni na 190 stepeni. Pazite da ih ne prepečete da bi kora ostala svetla. Veću loptu testa rastanjite i ispecite u rerni. Sve tri kore ohladite. Za pripremu fi la, izdrobite veću koru, dodajte voće sa rumom, vanilin-šećer, istopljenu čokoladu, crnu kafu i lagano izmešajte, ali ne previše da bi komadi izdrobljene kore bili vidljivi. Ako je smesa suviše tečna, dodajte
mleveni keks, a ukoliko je gusta, razredite je kafom. Na dno posude stavite koru, premažite džemom,
ravnomerno rasporedite fi l i pritisnite rukama. Drugu koru namažite džemom, premazanom stranom stavite preko fi lovane kore, dobro pritisnite i ostavite da odstoji tokom noći. Čokoladu otopite na pari zajedno sa šećerom, puterom, uljem i vodom. Glazuru malo ohladite i premažite kolač.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
NAJLEPŠE SE SLAŽE UZ POPODNEVNU KAFU Parče ove torte sa pomorandžom i šargarepom ulepšaće vam dan
Neuobičajeni spoj sastojaka.
TORTA KOJA NIKAD NE IZLAZI IZ MODE Reforma je najprepoznatljiva među poslasticama
Čokoladno i kremasto zadovoljstvo.
POSLASTICA KOJA SE NE PEČE Torta od tri sloja je pravi kremasti užitak
Oduševiće vas ukus kestena.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)