TORTA OD 2 SASTOJKA, BEZ BRAŠNA I ŠEĆERA Čokoladna i cela kremasta, kao sladoled!

Trpeza/ V.V.

17:00

Slatki kutak 0

Oduševite ukućane fantastičnom poslasticom.

TORTA OD 2 SASTOJKA, BEZ BRAŠNA I ŠEĆERA Čokoladna i cela kremasta, kao sladoled!
Shutterstock

Sastojci:

150 g čokolade sa 70% kakaoa

5 jaja

Za glazuru:

100 g čokolade sa 70% kakaoa

Priprema: Istopite čokoladu na pari. Umutite čvrst sneg od belanaca. Posebno umutite penasto žumanca i polako dodajte istopljenu čokoladu. Dodajte nekoliko kašika umućenih belanaca, izmešajte kašikom, pa sipajte preostala belanca i izmešajte. Sipajte u kalup za tortu obložen papirom za pečenje i pecite u zagrejanoj rerni na 250 stepeni 8 minuta. Ostavite da se torta ohladi u kalupu na sobnoj temperaturi, pa je stavite u frižider najmanje 12 sati. Izvadite iz kalupa i prelijte glazurom od čokolade koju ste istopili na pari. Pre služenja možete tortu da ukrasite voćem ili po želji.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

 

 

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading