TORTA OD 2 SASTOJKA, BEZ BRAŠNA I ŠEĆERA Čokoladna i cela kremasta, kao sladoled!
Oduševite ukućane fantastičnom poslasticom.
Sastojci:
150 g čokolade sa 70% kakaoa
5 jaja
Za glazuru:
100 g čokolade sa 70% kakaoa
Priprema: Istopite čokoladu na pari. Umutite čvrst sneg od belanaca. Posebno umutite penasto žumanca i polako dodajte istopljenu čokoladu. Dodajte nekoliko kašika umućenih belanaca, izmešajte kašikom, pa sipajte preostala belanca i izmešajte. Sipajte u kalup za tortu obložen papirom za pečenje i pecite u zagrejanoj rerni na 250 stepeni 8 minuta. Ostavite da se torta ohladi u kalupu na sobnoj temperaturi, pa je stavite u frižider najmanje 12 sati. Izvadite iz kalupa i prelijte glazurom od čokolade koju ste istopili na pari. Pre služenja možete tortu da ukrasite voćem ili po želji.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
TORTA BAJADERA Savršena kombinacija plazme, čokolade i lešnika
Fil za ovu tortu se samo umuti, pa poslastica brzo bude gotova.
NE MOŽE BRŽE, A NI UKUSNIJE! Torta s plazmom i bananicama, gotova za 15 minuta!
Kad vam se prijede nešto slatko ili najave iznenada gosti, ova poslastica je pravi izbor.
NEODOLJIVA KOKOS TORTA Mirišljava, kremasta, spremna za 15 minuta!
Savršen slatkiš za ljubitelje kokosa.
KAKVO JE OVO KREMASTO ZADOVOLJSTVO! Ukus ove poslastice je neprevaziđen
I uz sve to neobični sastojci...
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)