PRIPREMA ZA NAJRADOSNIJI PRAZNIK Kuglof sa šargarepom je neizostavni deo uskršnje trpeze
Deca će ga obožavati!
Kuglof sa šargarepom
Sastojci:
5 jaja
250 g rendane šargarepe
50 g griza
50 g brašna
50 g gustina
100 g mlevenih oraha
korica limuna
100 g šećera
100 g suvog grožđa
100 g maslaca
1/2 kesice praška za pecivo
čokoladni toping
Priprema:
Umutite jaja sa šećerom, dodajte šargarepu, griz, brašno, gustin i prašak za pecivo, zatim orahe, koricu limuna, suvo grožđe i otopljen maslac. Sve lagano izmešajte, pa sipajte u podmazan pleh ili kalup za kuglof i pecite 40 minuta na 180 stepeni. Kao dekoraciju, prelijte kuglof čokoladnim topingom.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
NEK' SE DECA ZAIGRAJU Šarenoliki kuglof ulepšaće vam nedelju
Idealan je da se spremi za vikend.
PRSTE DA POLIŽEŠ! Čokoladni kuglof postaće omiljen desert i vama i najmlađima
Samo je potrebna želja da se napravi.
RECEPT ZA NAJMEKŠE ČUPAVCE Kokos kolač koji svi vole, topi se u ustima
Uvek je bio popularan.
UKUSNIJE NEGO ONE IZ PRODAVNICE Kad naučite da ih pravite, više kupovne TOBLERONE nećete kupovati
Taman isecite za jedan zalogaj.
REFORMA TORTA Kraljica među srpskim poslasticama u neodoljivom spoju sa orasima
Fenomenalna čokoladna torta, za sve prilike.
ČOKOLADNE AMERIČKE PALAČINKE Još slađe od klasičnih, a tope se u ustima, ovakve do sada niste jeli
Ako volite američke palačinke, njihovu ćokoladnu varijantu ćete obožavati.
ČOKO MOKO TORTA Aromatična nepečena poslastica od koje će vam poći voda na usta
Fenomenalna poslastica pravi se brzo i lako, a nema ko će ostati na jednom parčetu.
NEMOJTE DA BACATE PRESLANO JELO Dodajte ove namirnice i višak soli će odmah nestati
Nema potrebe da bacate slano jelo, dovoljno je samo da dodate jednu od ove 2 namirnice, i problem rešen.
MAFINI SA BANANAMA Sočni zalogajčići uspevaju svima, a popravljaju dan u trenu
Aromatični kolačići idealni za obične dane kada vam se jede slatko, ali i slavsku trpezu.
Komentari (0)