TOPI SE U USTIMA! Sunđer torta od BANANE osvojiće vas i mirisom i ukusom
Neodoljiva je, priznaćete!
Sunđer torta
Sastojci:
4 jajeta
200 g šećera
300 g pšeničnog brašna
2 banane
250 ml mleka
100 g putera
1 kašičica vanilin šećera
2 kašičice praška za pecivo
so
Priprema:
Banane dobro viljuškom izgnječite. U drugoj posudi pomešajte jaja, šećer i malo soli pa mutite dok se ne sjedini, ali da ne bude mnogo gusto. Pomešajte brašno i prašak za pecivo pa spojite sa umućenim jajima. U šerpu sipajte mleko, dodajte vanilin šećer i puter i kuvajte dok se puter ne otopi. Dok je toplo, sipajte u smesu od jaja i špatulom pomešajte. Na kraju dodajte izgnječene banane. Podmažite pleh, pa sipajte smesu i pecite na 170 stepeni oko 30 minuta. Pospite prah šećerom.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
NAJLEPŠE SE SLAŽE UZ POPODNEVNU KAFU Parče ove torte sa pomorandžom i šargarepom ulepšaće vam dan
Neuobičajeni spoj sastojaka.
TORTA KOJA NIKAD NE IZLAZI IZ MODE Reforma je najprepoznatljiva među poslasticama
Čokoladno i kremasto zadovoljstvo.
IŠLERI Starinski kolačići po tradicionalnom receptu, kao izmišljeni za uživanje
Neodoljivi kolačići nestaće sa stola odmah.
ŠARLOTA SA JAGODAMA Raskošna poslastica u savršenom kremasto-voćnom spoju, pravi raj za sladokusce
Raspametiće i one izbirljive.
KREM BRULE Francuski penušavi slatkiš kome nije moguće odoleti, a miriše na vanilu
Napravite ovaj fenomenalni desert od vanile, žumanca i slatke pavlake.
ČIZKEJK SA MAKOM SA MERAMA "NA ŠOLJE" Američki klasik na drugačiji način, kremast i osvežavajuć
Soči kolač sa sirom u savršenom spoju sa limunom okrepiće vam dušu i telo.
BAKLAVA SA ČOKOLADOM Još bolja od one klasične, svi će vam tražiti recept
Neodoljivi desert osvojiće i one koji ne vole baklavu.
Komentari (0)