BELA RAPSODIJA Torta koja će vas očarati ukusom, a i izgledom
Tražiće se parče više.
Bela rapsodija
Sastojci:
Za koru:
10 jaja
10 kašika šećera
10 kašika brašna
1 kesica praška za pecivo
1 banana
Za fil:
1 l mleka
150 g šećera
2 kesice pudinga od vanile
1 kašika gustina
5 kašika brašna
200 g margarina
3 banane
Priprema:
Odvojte 5 belanaca od žumanaca, pa žumanca mutite sa 5 kašika šećera dok ne postane penasto. Dodajte 5 kašika brašna i pola kesice praška za pecivo. Pet belanaca umutite pa dodajte žumancima lagano špatulom mešajući. Bananu ispasirajte pa spojite sa smesom. Pecite u plehu koji ste podmazali oko 15 minuta na 180 stepeni. Ponovite sve i s ostatkom fila za koru. Sipajte šećer u 800 ml mleka i stavite da se kuva. Od ostatka mleka umutite puding, brašno i gustin. Kad mleko provri, smesu sa pudingom umešajte u proključalo mleko, sklonite s ringle i ostavite da se ohladi. Kad bude toplo, ubacite margarin sobne temperature da se otopi. Stavite koru na poslužavnik, mažite deo fila, poređajte banane sečene na kolutove, pa ponovite postupak. Ukrasite šlagom i bananama.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
NAJLEPŠE SE SLAŽE UZ POPODNEVNU KAFU Parče ove torte sa pomorandžom i šargarepom ulepšaće vam dan
Neuobičajeni spoj sastojaka.
TORTA KOJA NIKAD NE IZLAZI IZ MODE Reforma je najprepoznatljiva među poslasticama
Čokoladno i kremasto zadovoljstvo.
IŠLERI Starinski kolačići po tradicionalnom receptu, kao izmišljeni za uživanje
Neodoljivi kolačići nestaće sa stola odmah.
ŠARLOTA SA JAGODAMA Raskošna poslastica u savršenom kremasto-voćnom spoju, pravi raj za sladokusce
Raspametiće i one izbirljive.
KREM BRULE Francuski penušavi slatkiš kome nije moguće odoleti, a miriše na vanilu
Napravite ovaj fenomenalni desert od vanile, žumanca i slatke pavlake.
ČIZKEJK SA MAKOM SA MERAMA "NA ŠOLJE" Američki klasik na drugačiji način, kremast i osvežavajuć
Soči kolač sa sirom u savršenom spoju sa limunom okrepiće vam dušu i telo.
BAKLAVA SA ČOKOLADOM Još bolja od one klasične, svi će vam tražiti recept
Neodoljivi desert osvojiće i one koji ne vole baklavu.
Komentari (0)