BELA RAPSODIJA Torta koja će vas očarati ukusom, a i izgledom
Tražiće se parče više.

Bela rapsodija
Možda vas zanima:


NAJLEPŠE SE SLAŽE UZ POPODNEVNU KAFU Parče ove torte sa pomorandžom i šargarepom ulepšaće vam dan
Neuobičajeni spoj sastojaka.

TORTA KOJA NIKAD NE IZLAZI IZ MODE Reforma je najprepoznatljiva među poslasticama
Čokoladno i kremasto zadovoljstvo.
Sastojci:
Za koru:
10 jaja
10 kašika šećera
10 kašika brašna
1 kesica praška za pecivo
1 banana
Za fil:
1 l mleka
150 g šećera
2 kesice pudinga od vanile
1 kašika gustina
5 kašika brašna
200 g margarina
3 banane
Priprema:
Odvojte 5 belanaca od žumanaca, pa žumanca mutite sa 5 kašika šećera dok ne postane penasto. Dodajte 5 kašika brašna i pola kesice praška za pecivo. Pet belanaca umutite pa dodajte žumancima lagano špatulom mešajući. Bananu ispasirajte pa spojite sa smesom. Pecite u plehu koji ste podmazali oko 15 minuta na 180 stepeni. Ponovite sve i s ostatkom fila za koru. Sipajte šećer u 800 ml mleka i stavite da se kuva. Od ostatka mleka umutite puding, brašno i gustin. Kad mleko provri, smesu sa pudingom umešajte u proključalo mleko, sklonite s ringle i ostavite da se ohladi. Kad bude toplo, ubacite margarin sobne temperature da se otopi. Stavite koru na poslužavnik, mažite deo fila, poređajte banane sečene na kolutove, pa ponovite postupak. Ukrasite šlagom i bananama.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

POSNI PAŠA LOKUM Ovo voće mu daje posebnu draž, a savršen za sve svečane prilike
Ukusom nimalo ne zaostaje za originalom.

POSNA PITA SA VIŠNJAMA Sočna poslastica od koje će zamirisati cela kuća
Sa sočnim filom i hrskavim korama, najbolje odmah stavite duplu meru.

POSNE ČOKOLADNE KUGLICE SA MALINOM Brzi slatkiši kada vam se jede nešto slatko, a nemate vremena
Prave se lako, a nestanu sa stola čim se postave.

KOLAČ SA ORASIMA NA VODI Jeftin desert skupog ukusa za dane strogog posta
Pravi se lako, a savršenog ukusa.

BAKLAVA SA PISTAĆIMA IZ BAKINE KUHINJE Jedini recept koji trebate da znate, biće nikad sočnija
Pravi se lako, a pojede brzo.
Komentari (0)