BELA RAPSODIJA Torta koja će vas očarati ukusom, a i izgledom
Tražiće se parče više.
Bela rapsodija
Sastojci:
Za koru:
10 jaja
10 kašika šećera
10 kašika brašna
1 kesica praška za pecivo
1 banana
Za fil:
1 l mleka
150 g šećera
2 kesice pudinga od vanile
1 kašika gustina
5 kašika brašna
200 g margarina
3 banane
Priprema:
Odvojte 5 belanaca od žumanaca, pa žumanca mutite sa 5 kašika šećera dok ne postane penasto. Dodajte 5 kašika brašna i pola kesice praška za pecivo. Pet belanaca umutite pa dodajte žumancima lagano špatulom mešajući. Bananu ispasirajte pa spojite sa smesom. Pecite u plehu koji ste podmazali oko 15 minuta na 180 stepeni. Ponovite sve i s ostatkom fila za koru. Sipajte šećer u 800 ml mleka i stavite da se kuva. Od ostatka mleka umutite puding, brašno i gustin. Kad mleko provri, smesu sa pudingom umešajte u proključalo mleko, sklonite s ringle i ostavite da se ohladi. Kad bude toplo, ubacite margarin sobne temperature da se otopi. Stavite koru na poslužavnik, mažite deo fila, poređajte banane sečene na kolutove, pa ponovite postupak. Ukrasite šlagom i bananama.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
NAJLEPŠE SE SLAŽE UZ POPODNEVNU KAFU Parče ove torte sa pomorandžom i šargarepom ulepšaće vam dan
Neuobičajeni spoj sastojaka.
TORTA KOJA NIKAD NE IZLAZI IZ MODE Reforma je najprepoznatljiva među poslasticama
Čokoladno i kremasto zadovoljstvo.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)