MOĆAN I SOČAN SLATKIŠ Čokoladni kolač sa bananama i jagodama
Bogatstvo ukusa u kombinaciji fila od banane, kore od čokolade i preliva od jagoda.

Sastojci:
Možda vas zanima:

SAVRŠEN SLATKIŠ Čokoladne kocke sa sočnom korom i filom koji se topi u ustima
Kolač koji se jednostavno sprema, a svima se dopada.

NE ZNA SE DA LI SU LEPŠE ILI SLAĐE! Brze korpice punjene kremom i voćem
Odlična poslastica kojom ćete poslužiti goste.

NAJGORA GREŠKA KOJA UPROPASTI SVE KOLAČE Kore splasnu, krem bude grozan! 1 savet rešava problem
Da bi testo moglo da naraste, neophodno je da se šećer i puter dobro umute

POTPUNO DRUGAČIJI Pečeni čizkejk za sve one koji ne vole kolače koji se ne peku
Kremasta i veoma ukusna poslastica.
200 g glatkog brašna
150 g šećera
50 g kakaoa
50 g gustina
1 prašak za pecivo
150 ml ulja
400 g kisele pavlake
2 kašike ruma
Preliv:
50 ml mleka
30 ml ruma
Fil:
500 g očišćenih banana
1 klašika ruma
200 g čokolade za kuvanje
200 ml pavlake za šlag
1 šlag fiks
Preliv:
200 g jagoda
1 kesica crvenog preliva za torte
Priprema:
Kora: Pomešajte brašno, šećer, kakao, gustin i prašak za pecivo. Dodajte ulje, pavlaku i rum, pa mutite dok ne dobijete homogenu smesu. Sipajte u podmazan pleh i pecite oko pola sata u zagrejanoj rerni na 180 stepeni. Kada se ohladi presecite na dva dela po debljini. Možete i da pečete dve odvojene kore. Pomešajte mleko i rum i pokvasite donju koru polovinom mešavine.
Fil: Usitnite banane štapnim mikserom, dodajte rum i istopljenu čokoladu za kuvanje. Izmešajte, pa dodajte umućenu pavlaku za šlag sa šlag fiksom. Promešajte da se sjedini i stavite pre kore. Preklopite drugom korom i poprskajte je mešavinom mleka i ruma. Nafilujte ceo kolač i stavite kolač u frižider jedan sat da se stegne.
Preliv: Poređajte jagode odozgo i sipajte preko njih preliv pripremljen prema uputstvu sa kesice.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

LAVA KOLAČ SA BELOM ČOKOLADOM Klasik u punom sjaju, kao osmišljen za dolazak iznenadnih gostiju
Kremast i sladak, nestaće sa stola čim se postavi.

NAJLAKŠI RECEPT ZA TIRAMISU U ČAŠI Jednostavnije od ovoga ne može
Jednostavni italijanski slatkiš kao osmišljen za iznenadne goste.

NAJBOLJE POSNE KROFNE Jedini recept koji će vam ikada trebati
Mekane i pufnaste, biće baš kao bakine.

MEDENJACI Mekani i ukusni, a super idu uz čaj ili kafu
Bićete oduševljeni ukusom, a zasladiće vas u trenu.

STARINSKI KOLAČ SA ORASIMA Klasik koji nikad ne izlazi iz mode
Sočan i mekan, a med mu daje poseban šmek.
Komentari (0)