ZDRAVE BOMBICE Kuglice od urme su prava eksplozija vitamina i proteina

Alo.rs

09:00

Slatki kutak 0

Nije ništa komplikovano u njihovoj pripremi.

ZDRAVE BOMBICE Kuglice od urme su prava eksplozija vitamina i proteina
pixabay

Kuglice od urme

Sastojci:

300 g svežih urmi (bez koštica)

50 g kokosa

50 g mlevenog keksa

Za glazuru:

150 g crne čokolade

3 kašike ulja

Priprema:

Urme izmiksajte u multipraktiku tako da dobijete pastu, pa ih prebacite u činiju u kojoj ste pomešali keks i kokos. Sve dobro sjedinite i napravite kuglice. Kuglice poređajte na poslužavnik obložen papirom za pečenje, a zatim ga stavite u zamrzivač na 30 minuta. U manju šerpu izlomite 130 g crne čokolade, dodajte ulje, pa stavite na tihu vatru da se čokolada istopi. Sklonite sa vatre i dodajte preostalih 20 g crne čokolade. Sačekajte da se i ona istopi, pa viljuškom umačite kuglice i ređajte ih na papir za pečenje, i odmah pospite mlevenim keksom i kokosom.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Vasina torta

VASINA TORTA Čuvena poslastica sa orasima koja u imenu krije istinitu priču

09:00

20 april, 2024

Slatki kutak

Nastala je 1908 godine u Paraćinu. Tamo su živeli Vasa i njegova supruga Jelena. Ona je bila slabog zdravlja. Kada je Jelena bila trudna, Vasa je našao najbolje stručnjake iz Beča Iako je njena trudnoća mogla da bude pogubna, rodila je zdravog sina. Jelenina majka ih je dočekala u Paraćinu sa velikom trpezom. Deo trpeze bila je i torta, napravljena, u čast njenog zeta Vase.

Komentari (0)

Loading