TORTA BELI ANĐEO Lako i brzo se pravi, kremasta je i svi je obožavaju!
Brz i ukusan desert.
Sastojci:
1 pakovanje kora za rozen tortu
1 l mleka
4 kesice pudinga od vanile
200 g bele čokolade
10 kašika šećera
100 g mleka u prahu
250 g margarina
125 g putera
500 g šlaga u prahu
4 čaše kisele pavlake
Priprema:
I fil: Skuvati puding u zaslađenom mleku, dodati 100 g bele izlomljene čokolade i mešati dok se ne rastopi. Kada se puding ohladi sjediniti sa umućenim puterom, margarinom i mlekom u prahu. Preostalu čokoladu sitno iseckati i umešati u fil. Sve sjediniti.
II fil: umutiti šlag sa hladnom vodom i dodati kiselu pavlaku, lagano sjediniti varjačom.
Filovanje: Jednu koru premazati filom od pudinga, pa filom od šlaga, staviti drugu koru, pa fil od pudinga preko fil od šlaga i tako redom dok ne potrošite sve kore. Odozgo celu toru premazati šlagom.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
TORTA BELI ANĐEO Čuvena poslastica se pravi od rozen kora, ne peče se i neverovatno je kremasta!
Torta beli anđeo je velika, preukusna, a brzo i lako se pravi. Verovatno je zbog toga jedna od najpopularnijih među domaćicama.
SLATKO OSVEŽENJE Torta od keksa i malina, ne peče se, napravi se bukvalno za 15 minuta, a smaže još brže!
Kiselkaste maline i jogurt u kombinaciji sa slatkim keksom daju savršenu tortu.
TORTA ŠEHEREZADA KOJA SE NE PEČE Gotova je za 20 minuta, taman da se zasladite posle ručka!
Velika torta, a lagana, idealne za tople dane.
PISTAĆ TORTA SA ŠUMSKIM VOĆEM Ne peče se, a recept za tortu i krem od pistaća nam je dala Bobana Jovanović iz Beograda
Torta koju ćete brzo napraviti, a ukus je savršen.
ČOKOLADNI SUFLE Rapsodija ukusa na francuski način, za prave ljubitelje slatkiša
Neodoljiv i mekan kao duša, nestaće sa stola odmah.
AMERIČKE PALAČINKE Pufnaste, sočne i meke, popravljaju dan u trenu
Fenomenalne, sočne i neodoljive.
RUM TORTA Očaravajuća, nepečena poslastica skupog ukusa koja obara s nogu
Ako volite rum, ovu tortu ćete obožavati.
SOČNI KUGLOF Mirisni kolač kao osmišljen za svečanu trpezu, a mekan kao pamuk
Sočni kolač skupog ukusa oboriće s nogu sve koji ga budu probali.
TIRAMISU Donosimo vam originalni italijanski recept za najlepši kolač sa kafom
Ako volite slatkiše i kafu, ovaj klasik italijanske kuhinje ćete obožavati.
Komentari (0)