BELI ANĐEO OD ROZEN KORA Kremasta torta koja se ne peče, velika je i preukusna
Ova torta se svima dopada, jer je veoma ukusna i lagana.
Sastojci:
1 pakovanje kora za rozen tortu
1 l mleka
4 kesice pudinga od vanile
200 g bele čokolade
10 kašika šećera
100 g mleka u prahu
250 g margarina
125 g putera
500 g šlaga u prahu
4 čaše kisele pavlake
Priprema:
I fil: Skuvati puding u zaslađenom mleku, dodati 100 g bele izlomljene čokolade i mešati dok se ne rastopi. Kada se puding ohladi sjediniti sa umućenim puterom, margarinom i mlekom u prahu. Preostalu čokoladu sitno iseckati i umešati u fil. Sve sjediniti.
II fil: umutiti šlag sa hladnom vodom i dodati kiselu pavlaku, lagano sjediniti varjačom.
Filovati: Jednu koru premazati filom od pudinga, pa filom od šlaga, staviti drugu koru, pa fil od pudinga preko fil od šlaga i tako redom dok ne potrošite sve kore. Odozgo celu toru premazati šlagom.
Možda vas zanima:
TORTA BELI ANĐEO SAVRŠENA ZA IZNENADNE GOSTE Brza i nema ko je ne voli
Savršena i za domaćice početnice.
TORTA BELI ANĐEO Savršena za domaćice početnice, a ukusa da ti pamet stane
Kremasta, lagana i nepečena, po ukusu joj nema ravne.
BELI ANĐEO TORTA Brza i ukusna poslastica gotova dok pristavite kafu
Kremasta i lagana, gosti će biti oduševljeni.
KEKS TORTA SA ORASIMA Pravi se od nekoliko sastojaka, ne peče se i gotova je očas posla!
Keks torta sa orasima je velika, brzo se pravi, a veoma je ukusna, pa je odlična za porodična okupljanja.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)