VELIČANSTVENA TORTA SA ČOKOLADOM I ORAHOM Titov kolač za kojim je Jugoslavija ludela
Titov kolač je poslastica kojoj ćete se uvek vraćati i u kojoj se čokolada, orasi i kafa odlično uklapaju

Sastojaci:
Možda vas zanima:

NE ZAHTEVA PUNO VREMENA Torta sa piškotama - jednostavna, kremasta i gotova za pola sata
Torte sa piškotama spadaju među najlakše za pripremanje, a takođe su i veoma ukusne i izdašne
RASKOŠNA POSLASTICA Torta sa orasima i čokoladom je popularna generacijama
Vikend je idealan da se počastite ovom prelepom tortom.

UVEK PRAVI IZBOR Torta sa višnjama i dva krema - fenomenalna kombinacija ukusa, a ne peče se
Ova bogata torta oduševiće vas ukusom, ali i time što ćete utrošiti 15 minuta da je spremite

NE PEČE SE, A UKUS JE FENOMENALAN Slavska torta sa dva fila i orasima, DESERT KOJI STE ODUVEK TRAŽILI
Torte i sitne kolače na slavama, ali i na drugim proslavama svi najviše iščekuju. Zato se potrudite i napravite divne poslastice za koje će se tražiti parče više
Za koru:
- 4 jaja
- 200 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 100 g mlevenih oraha ili lešnika
- 5 kašika skuvane crne kafe
- 5 kašika brašna
- 1 prašak za pecivo
- 3 kašike ulja
Za prvi fil:
- 400 ml mleka
- 5 punih kašika brašna
- 2 žumanca
Za drugi fil:
- 200 g margarina
- 10 kašika šećera
- 1 vanilin šećer
- 100 g otopljene čokolade
- 3 kašičice mlevenog pečenog lešnika
Priprema:
Belanca na sobnoj temperaturi umutite sa polovinom šećera. Umitite žumanca sa ostatkom šećera i vanilin šećera. Dodajte ulje.
U brašno dodajte prašak za pecivo pa izmešajte. Dodajte jaku, hladnu crnu kafu u jaja. Izmešajte brašno i orahe. Dodajte ih u smesu od žumanaca.
Polako žicom umešajte sneg od belanaca.
Pecite u pobrašnjenom plehu u obliku po želji, na 180 stepeni, oko pola sata.
Za prvi fil, izmešajte mleko i žumance, pa polako, muteći mikserom, dodajte brašno. Skuvajte kao puding i ohladite.
Margarin dobro umutite sa šećerom i vanilinom, pa dodajte ohlađenu čokoladu.
Sjedinite oba fila. Dodajte pečeni lešnik.
Pečenu koru izvadite iz pleha, ohladite, premažite ohlađenim filom, pa pospite narendanom čokoladom i mlevenim orasima.

NEODOLJIVI MAFINI SA LIMUNOM Osvežavajući slatkiš u savršenom slatko-kiselkastom spoju ukusa
Prave se lako, a osvajaju ukusom.

TIRAMISU KUGLICE Savršeni spoj sitnih kolača i čuvenog italijanskog deserta, za sve svečane prilike
Mekane i sočne, nestaće sa stola odmah.

KROFNE PUNJENE KREMOM OD VANILE Mekane i vazdušaste, a tope se u ustima
Sočne i slasne, najbolje odmah stavite duplu meru.

POSNA SAHER TORTA Neodoljiva poslastica sa džemom koja ukusom nimalo ne zaostaje za originalom
Savršena i slatka, uzećete parče više.

PIJANA TORTA SA VIŠNJAMA ZA USKRS Polovina nestane dok trepnete
Sočna i osvežavajuća, nema ko vam neće tražiti recept.
Komentari (0)