VELIČANSTVENA TORTA SA ČOKOLADOM I ORAHOM Titov kolač za kojim je Jugoslavija ludela
Titov kolač je poslastica kojoj ćete se uvek vraćati i u kojoj se čokolada, orasi i kafa odlično uklapaju
Sastojaci:
Za koru:
- 4 jaja
- 200 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 100 g mlevenih oraha ili lešnika
- 5 kašika skuvane crne kafe
- 5 kašika brašna
- 1 prašak za pecivo
- 3 kašike ulja
Za prvi fil:
- 400 ml mleka
- 5 punih kašika brašna
- 2 žumanca
Za drugi fil:
- 200 g margarina
- 10 kašika šećera
- 1 vanilin šećer
- 100 g otopljene čokolade
- 3 kašičice mlevenog pečenog lešnika
Priprema:
Belanca na sobnoj temperaturi umutite sa polovinom šećera. Umitite žumanca sa ostatkom šećera i vanilin šećera. Dodajte ulje.
U brašno dodajte prašak za pecivo pa izmešajte. Dodajte jaku, hladnu crnu kafu u jaja. Izmešajte brašno i orahe. Dodajte ih u smesu od žumanaca.
Polako žicom umešajte sneg od belanaca.
Pecite u pobrašnjenom plehu u obliku po želji, na 180 stepeni, oko pola sata.
Za prvi fil, izmešajte mleko i žumance, pa polako, muteći mikserom, dodajte brašno. Skuvajte kao puding i ohladite.
Margarin dobro umutite sa šećerom i vanilinom, pa dodajte ohlađenu čokoladu.
Sjedinite oba fila. Dodajte pečeni lešnik.
Pečenu koru izvadite iz pleha, ohladite, premažite ohlađenim filom, pa pospite narendanom čokoladom i mlevenim orasima.
Možda vas zanima:
NE ZAHTEVA PUNO VREMENA Torta sa piškotama - jednostavna, kremasta i gotova za pola sata
Torte sa piškotama spadaju među najlakše za pripremanje, a takođe su i veoma ukusne i izdašne
RASKOŠNA POSLASTICA Torta sa orasima i čokoladom je popularna generacijama
Vikend je idealan da se počastite ovom prelepom tortom.
UVEK PRAVI IZBOR Torta sa višnjama i dva krema - fenomenalna kombinacija ukusa, a ne peče se
Ova bogata torta oduševiće vas ukusom, ali i time što ćete utrošiti 15 minuta da je spremite
NE PEČE SE, A UKUS JE FENOMENALAN Slavska torta sa dva fila i orasima, DESERT KOJI STE ODUVEK TRAŽILI
Torte i sitne kolače na slavama, ali i na drugim proslavama svi najviše iščekuju. Zato se potrudite i napravite divne poslastice za koje će se tražiti parče više
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)