LAGAN I UKUSAN SLATKIŠ Panakota sa belom čokoladom je pravo kremasto zadovoljstvo

Alo.rs

15:00

Slatki kutak 0

Lagana struktura je ono što je čini neodoljivom.

LAGAN I UKUSAN SLATKIŠ Panakota sa belom čokoladom je pravo kremasto zadovoljstvo
pixabay

Panakota

Sastojci:

500 ml mleka

500 ml slatke pavlake

7 kašika šećera

1 kesica vanilin šećera

200 g bele čokolade

2 kesice želatina

Za voćni preliv:

300 g voća po želji

200 ml vode

4 kašike šećera

2 kašike gustina

Priprema:

Mleko i slatku pavlaku kuvajte do tačke ključanja, zatim dodajte šećer, vanilin šećer i belu čokoladu i mešajte dok se čokolada ne otopi. Onda dodajte rastopljeni želatin i mešajte dok se želatin skroz ne otopi, sipajte u čaše i ostavite da se ohladi. Kad se beli deo ohladi i stegne, napravite voćni preliv. U šerpu stavite voće, šećer i vodu i sačekajte da se šećer otopi, a smesa provri. Tada u malo vode razmutite 2 kašike gustina, dodajte masi i mešajte dok se ne zgusne. Voćni preliv sipajte preko panakote, ohladite još malo i poslužite.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

trileće

OČARAVAJUĆE TRILEĆE SAVRŠENO ZA ROĐENDAN Recept pevačice Marine Tadić svi hvale, a evo i zašto

15:06

19 novembar, 2024

Slatki kutak

Marina Tadić, pevačica koja je u septembru izbacila novi album „Rođendan“, sa ushićenjem očekuje decembar kada će solističkim koncertom u Mts dvorani obeležiti 20 godina muzičke karijere. Njene stare pesme, među kojima se izdvaja „Još sam ona stara“, publika podjednako voli kao i pre deceniju i po, te nema sumnje da će uglas sa njom pevati najveće hitove. Iako se po njenoj liniji to nikad ne bi reklo, nekadašnja profesorka fizičkog i diplomirani difovac, upravo je majstor za deserte. Majka ćerkice Vere i supruga advokata Uroša ne krije da su joj specijalitet lazanje, kolač sa malinama i trileće.

Komentari (0)

Loading