POSLASTICA KOJA SE NE PEČE Solunske štanglice se prosto tope u ustima

Izvor: Alo.rs

15:00

Kulinarski globus 0

Jednostavne su za pripremu.

POSLASTICA KOJA SE NE PEČE Solunske štanglice se prosto tope u ustima
Shutterstock

Solunske štangle

Sastojci:

1 kg kiselih jabuka

4 pomorandže

2 velike korice oblande

250 g mlevenih badema

500 g šećera

1 limun

Priprema:

U šerpu sipajte šećer, isceđeni sok od limuna i pomorandže, pa sve ušpinujte. Dodajte rendane jabuke i kuvajte dok tečnost ne ispari. Dodajte mlevene bademe i mešajte dok se smesa ne sjedini. Smesu nanesite na
list oblande, razmažite fil i preko stavite drugu oblandu. Pritiskajte da se zalepi za fil, pa ostavite da se ohladi. Secite štanglice, pospite šećerom u prahu i poslužite.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Komentari (0)

Loading