MOŽETE GA NAPRAVITI BILO KADA Čokoladni tart se pravi za 20 minuta!
Odmah će vam se dopasti.
Čokoladni tart
Sastojci:
Za koru:
125 g margarina
250 g brašna
125 g šećera u prahu
1 jaje
malo vode
Za fil:
200 ml slatke pavlake
200 g čokolade
slatkiši za dekoraciju po želji
Priprema:
Sastojke za testo pomešajte i zamesite u glatko testo. Uvijte u kesu ili providnu foliju i ostavite u frižideru barem pola sata. Zatim razmesite testo, razvucite ga oklagijom i stavite u pleh za tart, preko testa stavite papir za pečenje i nešto teško (na primer pleh) kako ne bi dozvolilo da se testo podigne. Pecite oko 15
minuta na 200 stepeni, izvadite papir i vratite u rernu na još 10 minuta. Ostavite tart da se prohladi, a zatim pravite fil. U šerpu stavite slatku pavlaku da se zagreje do tačke ključanja, prelijte je takvu preko čokolade i mešajte sve dok se čokolada ne otopi. Sipajte u tart smesu i ostavite da se stegne. Ne morate da je stavljate u frižider. Kad se dovoljno stegne, izvadite tart iz pleha i isecite na osmine kao picu i svaki komad ukrasite po želji.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
ZASLADITE SEBI NEDELJU Vikend je pravi dan da ulepšate popodne celoj porodici
Sa čokoladom je neodoljiv.
MILKŠEJK ZA CELU PORODICU Osvežite se ovim slatkim napitkom od ČOKOLADE
Sjedinite sve sastojke i uživajte.
ODLIČNO IDU UZ ČAJ ILI KAFU Brzi i ukusni keksići sa čokoladom
Lako se prave, i deca će ih zavoleti.
SPECIJALITET ZA SVE UKUĆANE Bolonjeze tart se lako pravi, a mnogo je ukusan
Nastavićete da pravite ovo jelo.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)