MOŽETE GA NAPRAVITI BILO KADA Čokoladni tart se pravi za 20 minuta!

Alo.rs

17:00

Slatki kutak 0

Odmah će vam se dopasti.

MOŽETE GA NAPRAVITI BILO KADA Čokoladni tart se pravi za 20 minuta!
Shutterstock

Čokoladni tart

Sastojci:

Za koru:

125 g margarina

250 g brašna

125 g šećera u prahu

1 jaje

malo vode

Za fil:

200 ml slatke pavlake

200 g čokolade

slatkiši za dekoraciju po želji

Priprema:

Sastojke za testo pomešajte i zamesite u glatko testo. Uvijte u kesu ili providnu foliju i ostavite u frižideru barem pola sata. Zatim razmesite testo, razvucite ga oklagijom i stavite u pleh za tart, preko testa stavite papir za pečenje i nešto teško (na primer pleh) kako ne bi dozvolilo da se testo podigne. Pecite oko 15 
minuta na 200 stepeni, izvadite papir i vratite u rernu na još 10 minuta. Ostavite tart da se prohladi, a zatim pravite fil. U šerpu stavite slatku pavlaku da se zagreje do tačke ključanja, prelijte je takvu preko čokolade i mešajte sve dok se čokolada ne otopi. Sipajte u tart smesu i ostavite da se stegne. Ne morate da je stavljate u frižider. Kad se dovoljno stegne, izvadite tart iz pleha i isecite na osmine kao picu i svaki komad ukrasite po želji.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading