MOŽETE GA NAPRAVITI BILO KADA Čokoladni tart se pravi za 20 minuta!
Odmah će vam se dopasti.
Čokoladni tart
Sastojci:
Za koru:
125 g margarina
250 g brašna
125 g šećera u prahu
1 jaje
malo vode
Za fil:
200 ml slatke pavlake
200 g čokolade
slatkiši za dekoraciju po želji
Priprema:
Sastojke za testo pomešajte i zamesite u glatko testo. Uvijte u kesu ili providnu foliju i ostavite u frižideru barem pola sata. Zatim razmesite testo, razvucite ga oklagijom i stavite u pleh za tart, preko testa stavite papir za pečenje i nešto teško (na primer pleh) kako ne bi dozvolilo da se testo podigne. Pecite oko 15
minuta na 200 stepeni, izvadite papir i vratite u rernu na još 10 minuta. Ostavite tart da se prohladi, a zatim pravite fil. U šerpu stavite slatku pavlaku da se zagreje do tačke ključanja, prelijte je takvu preko čokolade i mešajte sve dok se čokolada ne otopi. Sipajte u tart smesu i ostavite da se stegne. Ne morate da je stavljate u frižider. Kad se dovoljno stegne, izvadite tart iz pleha i isecite na osmine kao picu i svaki komad ukrasite po želji.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
ZASLADITE SEBI NEDELJU Vikend je pravi dan da ulepšate popodne celoj porodici
Sa čokoladom je neodoljiv.
MILKŠEJK ZA CELU PORODICU Osvežite se ovim slatkim napitkom od ČOKOLADE
Sjedinite sve sastojke i uživajte.
ODLIČNO IDU UZ ČAJ ILI KAFU Brzi i ukusni keksići sa čokoladom
Lako se prave, i deca će ih zavoleti.
SPECIJALITET ZA SVE UKUĆANE Bolonjeze tart se lako pravi, a mnogo je ukusan
Nastavićete da pravite ovo jelo.
TORTA OD PALAČINKI Mirisna poslastica koja se pravi brzo i lako, a keks joj daje posebnu draž
Ako volite palačinke, ovu tortu ćete obožavati.
PROFITEROLE Slične kao princes krofne a opet posebne, sa sočnim filom i vazdušastim testom
Neodoljive krofnice sa čokoladnim prelivom raspametiće i one izbirljive.
BAKLAVA SA POMORANDŽOM Sočni desert koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim, po starom bakinom receptu
Ako volite klasičnu baklavu, ovu ćete da obožavate.
PEČENE JABUKE SA CIMETOM I ORASIMA Mirisni desert gotov začas, a ukusa koji priča priče
Fenomenalan slatkiš savršen za dolazak iznenadnih gostiju.
PANAKOTA KREM SA POMORANDŽAMA Kremasti desert koji se topi u ustima, za prave sladokusce
Fenomenalan desert osvojiće vas od prvog zalogaja.
Komentari (0)