ZASLADITE NEPCA Svima omiljeni čokoladni tart napravite kao pravi majstor
Udovoljite sebi posle napornog dana.

Čokoladni tart
Možda vas zanima:

BEZGLUTENSKA TORTICA Preukusna poslastica koju mogu svi da jedu, a neće vam teško pasti
Neodoljivo je, videćete.

NEVEROVATAN FRANCUSKI RECEPT Ko može da odoli slasnom tartu od jabuka?
Nije baš toliko klasičan recept.

ODLIČNO SE SLAŽU UZ KAFU ILI ČAJ Posni medenjaci su uvek dobar izbor za nedeljno popodne
Pravite ih po izgledu po želji.

Sastojci:
150 g maslaca
100 g šećera u prahu
75 g sitno seckanih lešnika
200 g brašna
1 jaje
so
1 kašika rendane kore pomorandže
Za fil:
300 g crne čokolade
350 ml slatke pavlake
50 g maslaca
Priprema:
Umutite maslac sa šećerom u prahu, zatim dodajte brašno, lešnike, so i rendanu koru pomorandže. Dodajte jaje i zamesiti testo. Testo umotajte u providnu foliju i ostavite u frižider da se odmara oko sat vremena. Zagrejte rernu na 170 stepeni. Ohlađeno testo razvijte do debljine od pola centimetra. Namastite kalup za tart i stavite testo. Pecite dok ne dobije zlatnu boju, 15-20 minuta. Ostavite da se ohladi, a za to vreme
napravite fil. Za fil izlomite čokoladu i stavite u posudu. Zagrejte slatku pavlaku, ali paziti da ne proključa. Vrućom pavlakom prelijte čokoladu i mešajte dok se čokolada ne istopi. Kada se čokolada istopi, dodajte maslac i mešajte dok se sve dobro ne sjedini. Fil sipajte preko kore i ostavite u frižideru oko četiri sata, da se stegne.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

KOMISBROT SA KIKIRIKIJEM Klasičan slatkiš u još slasnijem izdanju, a super ide uz čaj ili kafu
Sladak i slasan desert, prste da poližete.

BELA TORTA SA MALINAMA Prepuna je fila i bogatog ukusa, za sve svečanosti
Kremasta poslastica kao osmišljena za proleće.

NAJLAKŠI RECEPT ZA POSNU KEKS TORTU SA PUDINGOM Jednostavnije od ovoga ne može
Pravi se lako, a pojede brzo.

PEČENI KOLAČ OD SIRA Savršen desert za svaku priliku
Sočan i lagan, ukusa koji priča priče.

KOKOS ROLAT Mirisni desert koji budi uspomene sa letovanja, po receptu koji morate da probate
Sočan i lagan desert, za sve prilike kada vam se jede nešto slatko.
Komentari (0)