ZASLADITE NEPCA Svima omiljeni čokoladni tart napravite kao pravi majstor
Udovoljite sebi posle napornog dana.
Čokoladni tart
Sastojci:
150 g maslaca
100 g šećera u prahu
75 g sitno seckanih lešnika
200 g brašna
1 jaje
so
1 kašika rendane kore pomorandže
Za fil:
300 g crne čokolade
350 ml slatke pavlake
50 g maslaca
Priprema:
Umutite maslac sa šećerom u prahu, zatim dodajte brašno, lešnike, so i rendanu koru pomorandže. Dodajte jaje i zamesiti testo. Testo umotajte u providnu foliju i ostavite u frižider da se odmara oko sat vremena. Zagrejte rernu na 170 stepeni. Ohlađeno testo razvijte do debljine od pola centimetra. Namastite kalup za tart i stavite testo. Pecite dok ne dobije zlatnu boju, 15-20 minuta. Ostavite da se ohladi, a za to vreme
napravite fil. Za fil izlomite čokoladu i stavite u posudu. Zagrejte slatku pavlaku, ali paziti da ne proključa. Vrućom pavlakom prelijte čokoladu i mešajte dok se čokolada ne istopi. Kada se čokolada istopi, dodajte maslac i mešajte dok se sve dobro ne sjedini. Fil sipajte preko kore i ostavite u frižideru oko četiri sata, da se stegne.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
BEZGLUTENSKA TORTICA Preukusna poslastica koju mogu svi da jedu, a neće vam teško pasti
Neodoljivo je, videćete.
NEVEROVATAN FRANCUSKI RECEPT Ko može da odoli slasnom tartu od jabuka?
Nije baš toliko klasičan recept.
ODLIČNO SE SLAŽU UZ KAFU ILI ČAJ Posni medenjaci su uvek dobar izbor za nedeljno popodne
Pravite ih po izgledu po želji.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
OMILJENI SLATKIŠ U SRPSKIM KUĆAMA Starinski kolač od jabuka i griza, mirisom vraća sećanje na bakinu kuinu
Kolači sa jabukama su među omiljenim desertima kod mnogih, a ovaj recpet će vas oboriti s nogu
Komentari (0)