ZASLADITE NEPCA Svima omiljeni čokoladni tart napravite kao pravi majstor
Udovoljite sebi posle napornog dana.
Čokoladni tart
Sastojci:
150 g maslaca
100 g šećera u prahu
75 g sitno seckanih lešnika
200 g brašna
1 jaje
so
1 kašika rendane kore pomorandže
Za fil:
300 g crne čokolade
350 ml slatke pavlake
50 g maslaca
Priprema:
Umutite maslac sa šećerom u prahu, zatim dodajte brašno, lešnike, so i rendanu koru pomorandže. Dodajte jaje i zamesiti testo. Testo umotajte u providnu foliju i ostavite u frižider da se odmara oko sat vremena. Zagrejte rernu na 170 stepeni. Ohlađeno testo razvijte do debljine od pola centimetra. Namastite kalup za tart i stavite testo. Pecite dok ne dobije zlatnu boju, 15-20 minuta. Ostavite da se ohladi, a za to vreme
napravite fil. Za fil izlomite čokoladu i stavite u posudu. Zagrejte slatku pavlaku, ali paziti da ne proključa. Vrućom pavlakom prelijte čokoladu i mešajte dok se čokolada ne istopi. Kada se čokolada istopi, dodajte maslac i mešajte dok se sve dobro ne sjedini. Fil sipajte preko kore i ostavite u frižideru oko četiri sata, da se stegne.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
BEZGLUTENSKA TORTICA Preukusna poslastica koju mogu svi da jedu, a neće vam teško pasti
Neodoljivo je, videćete.
NEVEROVATAN FRANCUSKI RECEPT Ko može da odoli slasnom tartu od jabuka?
Nije baš toliko klasičan recept.
ODLIČNO SE SLAŽU UZ KAFU ILI ČAJ Posni medenjaci su uvek dobar izbor za nedeljno popodne
Pravite ih po izgledu po želji.
KEKS MARKIZA SLAĐA OD KLASIČNE Poslastica kao izmišljena za slavsku trpezu, dekorativna i preukusna
Fenomenalna poslastica sa piškotama raspametiće i one koji ne vole slatko.
BANANA TART Voćni desert koji popravlja dan u trenu, a krasi svaku svečanu trpezu
Nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
PAŠA LOKUM SA MLEVENIM KEKSOM Turski specijalitet u još slađem izdanju, prste da poližete
Ako volite klasičan paša lokum, ovaj sa keksom ćete da obožavate.
DOMAĆE RUM ŠTANGLICE POMERAJU GRANICE DOBROG UKUSA A nema pečenja i gotove začas
Domaće rum štanglice osvojiće prave sladokusce.
TIRAMISU SA BANANAMA SOČNIJI OD KLASIČNOG Italijanski desert za prave sladokusce
Fenomenalni desert odlično se slaže sa kafom.
Komentari (0)