ZASLADITE NEPCA Svima omiljeni čokoladni tart napravite kao pravi majstor

Alo.rs/B. Paunović

15:00

Slatki kutak 0

Udovoljite sebi posle napornog dana.

trpeza
Shutterstock

Čokoladni tart

Sastojci:

150 g maslaca

100 g šećera u prahu

75 g sitno seckanih lešnika

200 g brašna

1 jaje

so

1 kašika rendane kore pomorandže

Za fil:

300 g crne čokolade

350 ml slatke pavlake

50 g maslaca

Priprema:

Umutite maslac sa šećerom u prahu, zatim dodajte brašno, lešnike, so i rendanu koru pomorandže. Dodajte jaje i zamesiti testo. Testo umotajte u providnu foliju i ostavite u frižider da se odmara oko sat vremena. Zagrejte rernu na 170 stepeni. Ohlađeno testo razvijte do debljine od pola centimetra. Namastite kalup za tart i stavite testo. Pecite dok ne dobije zlatnu boju, 15-20 minuta. Ostavite da se ohladi, a za to vreme
napravite fil. Za fil izlomite čokoladu i stavite u posudu. Zagrejte slatku pavlaku, ali paziti da ne proključa. Vrućom pavlakom prelijte čokoladu i mešajte dok se čokolada ne istopi. Kada se čokolada istopi, dodajte maslac i mešajte dok se sve dobro ne sjedini. Fil sipajte preko kore i ostavite u frižideru oko četiri sata, da se stegne.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Komentari (0)

Loading