Da li možete da odolite ovom slatkom savršenstvu? ČOKOLADNOJ BAKLAVI niko nikad nije rekao ne!
Baklava je poznata poslastica s mlevenim orasima i šećernimi sirupom koja što duže stoji, to je bolja. Ništa
Čokoladna baklava
Sastojci:
1 pakovanje kora za pitu
500 g čokolade
500 ml šlaga
200 g seckanih oraha ili lešnika
100 ml ulja za premaz
Za sirup:
1 l vode
1 kg šećera
1 limun
Priprema:
Zagrejati šlag i u njemu istopiti čokoladu. Dobro podmažite posudu za pečenje. Baklavu slagati ovim redom: kora-premazati uljem-kora-premazati čokoladom i tako dok ne ponestane kora. Gornja gora, naravno, treba da ostane čista. Još sirovu baklavu isecite na poznate rombove.Pecite na 190 stepeni 10 minuta, pa smanjite rernu na 150 i pecite još 45 minuta. Pazite da ga ne potamnite previše. Morate ohladiti sirup pre sipanja. Pola limuna iseći na kriške i od polovine iscediti sok i dodati u vodu i šećer. Zagrevajte na laganoj vatri dok se šećer ne rastvori. Kada se šećer rastvori, kuvajte još 15 minuta. Na gotovu baklavu poređajte kriške limuna i prelijte je sirupom. Baklavu pre serviranja možete ohladiti, a može se jesti i topla!
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
ČOKOLADNA BAKLAVA Za prave ljubitelje slatkog i one izbirljive, poćiće vam voda na usta
Pre služenja prelijte baklavu otopljenom čokoladom.
POSNA ČOKOLADNA BAKLAVA Mirisna poslastica u još slađem spoju, otopićete se od miline
Pravi se lako, a mekana kao pamuk.
BAKLAVA SA ČOKOLADOM Još bolja od one klasične, svi će vam tražiti recept
Neodoljivi desert osvojiće i one koji ne vole baklavu.
POSNA BAKLAVA SA ČOKOLADOM Klasik bez premca za pravo uživanje
Ako volite klasičnu baklavu, ovu ćete obožavati.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)