BRZINSKI ĆE BITI NA VAŠOJ TRPEZI Preukusni džem pravi domaćinski doručak za svaki dan
Brzo se pravi i nije komplikovano.
Džem od trešanja
Sastojci:
450 g trešanja
220 g šećera
1 kesica vanilin šećera
2-3 kašike ruma
1 kesica želatina
Priprema:
Trešnje očistite i usitnite. U lonac stavite trešnje, šećer i vanilin šećer. Sve pomešajte i kuvajte na jačoj vatri dok ne zavri, pa nastavite da kuvate još desetak minuta. Dodajte želatin pomešan sa kašikom, dve šećera. Kad zavri, kuvajte još tri minuta. Na kraju dodajte rum i promešajte. Ulijte u tegle.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
ODLIČNO SE SLAŽU UZ KAFU ILI ČAJ Posni medenjaci su uvek dobar izbor za nedeljno popodne
Pravite ih po izgledu po želji.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)