POSLASTICA ZA POŽELETI Štrudla s trešnjama idealna za prvomajski praznik
Ko će moži da joj odoli?
Štrudla s trešnjama
Sastojci:
500 g trešanja
250 g pirinča
400 g lisnatog testa
1 l mleka
prstohvat soli
100 g šećera
rendana limunova kora
3 jaja
100 g pistaća
1 žumance za premazivanje
šećer u prahu
Priprema:
Dok se lisnato testo odmrzava, pirinač operite, ocedite i skuvajte sa mlekom, šećerom i prstohvatom soli, a povremeno ga promešajte. Sklonite s ringle, ohladite i dodajte očišćene trešnje, jaja, limunovu koru i seckane pistaće. Odmrznuto testo razvijte oklagijom u pravougaonik (40 x 20 cm), nafi lujte smesom od pirinča, urolajte, stavite u pleh obložen masnim papirom i premažite umućenim žumancetom. Pecite u rerni na 220 stepeni oko 45 minuta. Pre serviranja pospite šećerom u prahu.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
ZA PRSTE SE LEPI Štrudla sa voćem postaće vam najukusniji slatkiš
Neodoljivo je...
ODLIČNO SE SLAŽU UZ KAFU ILI ČAJ Posni medenjaci su uvek dobar izbor za nedeljno popodne
Pravite ih po izgledu po želji.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)