POSLASTICA ZA POŽELETI Štrudla s trešnjama idealna za prvomajski praznik
Ko će moži da joj odoli?
Štrudla s trešnjama
Sastojci:
500 g trešanja
250 g pirinča
400 g lisnatog testa
1 l mleka
prstohvat soli
100 g šećera
rendana limunova kora
3 jaja
100 g pistaća
1 žumance za premazivanje
šećer u prahu
Priprema:
Dok se lisnato testo odmrzava, pirinač operite, ocedite i skuvajte sa mlekom, šećerom i prstohvatom soli, a povremeno ga promešajte. Sklonite s ringle, ohladite i dodajte očišćene trešnje, jaja, limunovu koru i seckane pistaće. Odmrznuto testo razvijte oklagijom u pravougaonik (40 x 20 cm), nafi lujte smesom od pirinča, urolajte, stavite u pleh obložen masnim papirom i premažite umućenim žumancetom. Pecite u rerni na 220 stepeni oko 45 minuta. Pre serviranja pospite šećerom u prahu.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
ZA PRSTE SE LEPI Štrudla sa voćem postaće vam najukusniji slatkiš
Neodoljivo je...
ODLIČNO SE SLAŽU UZ KAFU ILI ČAJ Posni medenjaci su uvek dobar izbor za nedeljno popodne
Pravite ih po izgledu po želji.
KREM BRULE Francuski penušavi slatkiš kome nije moguće odoleti, a miriše na vanilu
Napravite ovaj fenomenalni desert od vanile, žumanca i slatke pavlake.
ČIZKEJK SA MAKOM SA MERAMA "NA ŠOLJE" Američki klasik na drugačiji način, kremast i osvežavajuć
Soči kolač sa sirom u savršenom spoju sa limunom okrepiće vam dušu i telo.
BAKLAVA SA ČOKOLADOM Još bolja od one klasične, svi će vam tražiti recept
Neodoljivi desert osvojiće i one koji ne vole baklavu.
NEODOLJIVE KEKS KUGLICE OD SAMO 3 SASTOJKA Tope se u ustima, a posne
Gotove začas, a nestaće sa stola odmah.
POSNA ROZEN TORTA Ni malo ne zaostaje za originalom, a kao stvorena za uživanje
Ako volite klasičnu rozen tortu, obožavaćete i njenu posnu verziju.
Komentari (0)