JEDAN JE OD OMILJENIH Sladoled od straćatele se lako pravi, a brzo pojede
Oduševićete se koliko je lepši nego kupovni.
Sladoled straćatela
Sastojci:
500 ml punomasnog mleka
3 jaja
200 g šećera u prahu
5 g vanilin-šećera
500 ml slatke pavlake
1 pakovanje kondenzovanog mleka
150-200 g crne čokolade
Priprema:
Jaja dobro umutite sa 100 g šećera i vanilom. Polovinu svežeg mleka nalijte u jaja, polako i uz neprestano mućenje mikserom. Nakon toga, smesu od jaja nalijte u preostalo sveže mleko i ponovo umutite. Posudu stavite da se kuva nekoliko minuta na tihoj vatri, mešajte, pa nakon toga ostavite da se u potpunosti ohladi. Slatku pavlaku umutite sa šećerom u vazdušast sneg, pa je pažljivo dodajte u smesu sa jajima, uz mućenje
mikserom. Dolivajte kondenzovano mleko, uz neprestano mešanje, a po želji dodajte i još šećera u prahu. Smesu prebacite u odgovarajuću posudu za zamrzavanje i ostavite u zamrzivaču 3 sata. Tokom ovih 3 sata, 3-4 puta vadite sladoled i mutite ga mikserom. Na ovaj način se neće formirati kristali. Prilikom poslednjeg mućenja, dodajte i sitno izlomljenu crnu čokoladu. Vratite u zamrzivač i zamrznite poslasticu u potpunosti.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
DESERT SA FILIPINA DOPAŠĆE SE SVIMA Poslastica neobičnog imena osvojiće vas na prvi griz!
Rashladite se u toplim danima koji dolaze.
VIŠE GA NEĆETE KUPOVATI Napravite domaći neodoljiv desert koji će deca obožavati
Zaboravićete na kupovnu varijantu.
KROASAN SA ČOKOLADOM Mekan kao duša i sočan, a idealan za užinu ili desert
Popraviće vam dan u trenu, a odlično se slaže sa kafom.
MEDENO SRCE Jeftin kolač skupog ukusa gotov za 15 minuta, a pogodan i za dane posta
Posni kolač sa čokoladom i džemom idealan je za sve prilike kada vam se jede nešto slatko, ali i svečanu trpezu.
DOMAĆE VANILICE NA STARINSKI NAČIN Prave se uz pomoć jednog važnog sastojka, a najbolje su kad odstoje
Bake su govorile da vanilice moraju biti napravljene sa svinjskom mašću, jer će se samo tako topiti u ustima
REFORMA TORTA Kraljica među srpskim poslasticama u neodoljivom spoju sa orasima
Fenomenalna čokoladna torta, za sve prilike.
ČOKOLADNE AMERIČKE PALAČINKE Još slađe od klasičnih, a tope se u ustima, ovakve do sada niste jeli
Ako volite američke palačinke, njihovu ćokoladnu varijantu ćete obožavati.
Komentari (0)