JEDAN JE OD OMILJENIH Sladoled od straćatele se lako pravi, a brzo pojede
Oduševićete se koliko je lepši nego kupovni.
Sladoled straćatela
Sastojci:
500 ml punomasnog mleka
3 jaja
200 g šećera u prahu
5 g vanilin-šećera
500 ml slatke pavlake
1 pakovanje kondenzovanog mleka
150-200 g crne čokolade
Priprema:
Jaja dobro umutite sa 100 g šećera i vanilom. Polovinu svežeg mleka nalijte u jaja, polako i uz neprestano mućenje mikserom. Nakon toga, smesu od jaja nalijte u preostalo sveže mleko i ponovo umutite. Posudu stavite da se kuva nekoliko minuta na tihoj vatri, mešajte, pa nakon toga ostavite da se u potpunosti ohladi. Slatku pavlaku umutite sa šećerom u vazdušast sneg, pa je pažljivo dodajte u smesu sa jajima, uz mućenje
mikserom. Dolivajte kondenzovano mleko, uz neprestano mešanje, a po želji dodajte i još šećera u prahu. Smesu prebacite u odgovarajuću posudu za zamrzavanje i ostavite u zamrzivaču 3 sata. Tokom ovih 3 sata, 3-4 puta vadite sladoled i mutite ga mikserom. Na ovaj način se neće formirati kristali. Prilikom poslednjeg mućenja, dodajte i sitno izlomljenu crnu čokoladu. Vratite u zamrzivač i zamrznite poslasticu u potpunosti.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
DESERT SA FILIPINA DOPAŠĆE SE SVIMA Poslastica neobičnog imena osvojiće vas na prvi griz!
Rashladite se u toplim danima koji dolaze.
VIŠE GA NEĆETE KUPOVATI Napravite domaći neodoljiv desert koji će deca obožavati
Zaboravićete na kupovnu varijantu.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
OMILJENI SLATKIŠ U SRPSKIM KUĆAMA Starinski kolač od jabuka i griza, mirisom vraća sećanje na bakinu kuinu
Kolači sa jabukama su među omiljenim desertima kod mnogih, a ovaj recpet će vas oboriti s nogu
Komentari (0)