JEDAN JE OD OMILJENIH Sladoled od straćatele se lako pravi, a brzo pojede
Oduševićete se koliko je lepši nego kupovni.
Sladoled straćatela
Sastojci:
500 ml punomasnog mleka
3 jaja
200 g šećera u prahu
5 g vanilin-šećera
500 ml slatke pavlake
1 pakovanje kondenzovanog mleka
150-200 g crne čokolade
Priprema:
Jaja dobro umutite sa 100 g šećera i vanilom. Polovinu svežeg mleka nalijte u jaja, polako i uz neprestano mućenje mikserom. Nakon toga, smesu od jaja nalijte u preostalo sveže mleko i ponovo umutite. Posudu stavite da se kuva nekoliko minuta na tihoj vatri, mešajte, pa nakon toga ostavite da se u potpunosti ohladi. Slatku pavlaku umutite sa šećerom u vazdušast sneg, pa je pažljivo dodajte u smesu sa jajima, uz mućenje
mikserom. Dolivajte kondenzovano mleko, uz neprestano mešanje, a po želji dodajte i još šećera u prahu. Smesu prebacite u odgovarajuću posudu za zamrzavanje i ostavite u zamrzivaču 3 sata. Tokom ovih 3 sata, 3-4 puta vadite sladoled i mutite ga mikserom. Na ovaj način se neće formirati kristali. Prilikom poslednjeg mućenja, dodajte i sitno izlomljenu crnu čokoladu. Vratite u zamrzivač i zamrznite poslasticu u potpunosti.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
DESERT SA FILIPINA DOPAŠĆE SE SVIMA Poslastica neobičnog imena osvojiće vas na prvi griz!
Rashladite se u toplim danima koji dolaze.
VIŠE GA NEĆETE KUPOVATI Napravite domaći neodoljiv desert koji će deca obožavati
Zaboravićete na kupovnu varijantu.
TIRAMISU KUGLICE Mekane kao oblak, a savršeno se slažu sa šoljicom kafe, za sve prilike
Slatki zalogajčići nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
BOEM KOCKE Kolač u savršenom spoju sa orasima, a svi će vam tražiti dodatak
Fenomenalni desert nestaće sa stola čim se postavi, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
ROLAT SA MAKOM Očaravajući desert mekan kao duša, poći će vam voda na usta
Služite samostalno ili pospite šećerom u prahu.
ČOKOLADNI KOLAČ SA KOKOSOM Gotov očas posla, nema jaja, a ne treba da palite mikser
Uspeva svima, a oduševiće sve sladokusce.
DOMAĆE TOBLERONE Fantazija ukusa, nestaće sa stola čim se postave, a tajna je u ovome
Neodoljivi i ukusni, ulepšaće svaku svečanu trpezu.
Komentari (0)