VIŠE GA NEĆETE KUPOVATI Napravite domaći neodoljiv desert koji će deca obožavati
Zaboravićete na kupovnu varijantu.
Sendvič sladoled
Sastojci:
Za keks:
1/2 šolje omekšalog putera
1 šolja smeđeg šećera
1 kašičica vanile
2 jajeta
2 šolje brašna
1 prašak za pecivo
1 kašičica soli
1 kašičica cimeta
1/2 šolje mleka
2 šolje ovsenih pahuljica
1/2 šolje grožđica
Za sladoled:
1 šolja slatke pavlake za kuvanje
1/4 šolje šećera u prahu
3 žumanca
1 celo jaje
3/4 šolje šećera
1 kašičica vanile
1 šolja grčkog jogurta
Priprema:
Za sladoled: umutite slatku pavlaku sa šećerom u prahu da postane čvrsta i penasta. Ostavite u frižideru da se hladi. Na pari mešajte žumanca, jaje i šećer dok se smesa ne udvostruči, pa sklonite. Grčki jogurt pomešajte s vanilom, te smesu sa žumancima dodajte umućenoj slatkoj pavlaci. Sipajte u kalupe ili činijice, zatvorite ih i stavite u zamrzivač na osam sati. Za keksiće: zagrejte rernu na 180 stepeni. Umutite puter i šećer, pa dodajte jaja i vanilu i to umutite. U drugoj činiji sjedinite brašno, prašak za pecivo, so, cimet, pa sve sipajte u smesu s puterom. Uspite i mleko, pa ovsene pahuljice i grožđice. Dobro izmešajte i od testa pravite keksiće okruglog oblika. Stavljate ih na nauljenu tepsiju i pecite 15 minuta. Na ohlađene keksiće stavljajte kašičicu sladoleda i pravite sendviče. Svaki ponaosob umotajte PVC folijom i stavite u posude, dobro ih zatvorite i ostavite u zamrzivaču na bar 5 sati.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
DESERT SA FILIPINA DOPAŠĆE SE SVIMA Poslastica neobičnog imena osvojiće vas na prvi griz!
Rashladite se u toplim danima koji dolaze.
JEDAN JE OD OMILJENIH Sladoled od straćatele se lako pravi, a brzo pojede
Oduševićete se koliko je lepši nego kupovni.
TIRAMISU KUGLICE Mekane kao oblak, a savršeno se slažu sa šoljicom kafe, za sve prilike
Slatki zalogajčići nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
BOEM KOCKE Kolač u savršenom spoju sa orasima, a svi će vam tražiti dodatak
Fenomenalni desert nestaće sa stola čim se postavi, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
ROLAT SA MAKOM Očaravajući desert mekan kao duša, poći će vam voda na usta
Služite samostalno ili pospite šećerom u prahu.
ČOKOLADNI KOLAČ SA KOKOSOM Gotov očas posla, nema jaja, a ne treba da palite mikser
Uspeva svima, a oduševiće sve sladokusce.
DOMAĆE TOBLERONE Fantazija ukusa, nestaće sa stola čim se postave, a tajna je u ovome
Neodoljivi i ukusni, ulepšaće svaku svečanu trpezu.
Komentari (0)