VIŠE GA NEĆETE KUPOVATI Napravite domaći neodoljiv desert koji će deca obožavati

Alo.rs

09:00

Slatki kutak 0

Zaboravićete na kupovnu varijantu.

VIŠE GA NEĆETE KUPOVATI Napravite domaći neodoljiv desert koji će deca obožavati
unsplash.com

Sendvič sladoled

Sastojci:

Za keks:

1/2 šolje omekšalog putera

1 šolja smeđeg šećera

1 kašičica vanile

2 jajeta

2 šolje brašna

1 prašak za pecivo

1 kašičica soli

1 kašičica cimeta

1/2 šolje mleka

2 šolje ovsenih pahuljica

1/2 šolje grožđica

Za sladoled:

1 šolja slatke pavlake za kuvanje

1/4 šolje šećera u prahu

3 žumanca

1 celo jaje

3/4 šolje šećera

1 kašičica vanile

1 šolja grčkog jogurta

Priprema:

Za sladoled: umutite slatku pavlaku sa šećerom u prahu da postane čvrsta i penasta. Ostavite u frižideru da se hladi. Na pari mešajte žumanca, jaje i šećer dok se smesa ne udvostruči, pa sklonite. Grčki jogurt pomešajte s vanilom, te smesu sa žumancima dodajte umućenoj slatkoj pavlaci. Sipajte u kalupe ili činijice, zatvorite ih i stavite u zamrzivač na osam sati. Za keksiće: zagrejte rernu na 180 stepeni. Umutite puter i šećer, pa dodajte jaja i vanilu i to umutite. U drugoj činiji sjedinite brašno, prašak za pecivo, so, cimet, pa sve sipajte u smesu s puterom. Uspite i mleko, pa ovsene pahuljice i grožđice. Dobro izmešajte i od testa pravite keksiće okruglog oblika. Stavljate ih na nauljenu tepsiju i pecite 15 minuta. Na ohlađene keksiće stavljajte kašičicu sladoleda i pravite sendviče. Svaki ponaosob umotajte PVC folijom i stavite u posude, dobro ih zatvorite i ostavite u zamrzivaču na bar 5 sati.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Komentari (0)

Loading