OVAKAV SE PRAVO SAMO U ITALIJI Sladoled od paradajza možete naći samo u TOSKANI, a sad ga možete i sami napraviti
Ukus je neprikosnoven.
Sladoled od paradajza
Sastojci:
4 paradajza
5 kašika šećera
2,5 dl vode
2 kašike soka od limuna
prstohvat soli
1 kašika paradajz-pirea
1 kašika izdrobljenih listova svežeg bosiljka
Priprema:
U maloj posudi pomešajte šećer, vodu i izdrobljene listove bosiljka, pa kuvajte na niskoj temperaturi ili na pari. Sve vreme mešajte da se šećer dobro istopi, a zatim ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi. Umešajte oljušten paradajz koji ste prethodno samleli u blenderu, mešajte da smesa postane kompaktna. Zatim dodajte paradajz-pire, sok od limuna, so i izdrobljeni bosiljak, te dobro promešajte da smesa bude glatka. Kada se dobro ohladi na sobnoj temperaturi, šerbet ubacite u zamrzivač. Porciju sladoleda servirajte ukrašenu svežim listom bosiljka.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:

DESERT SA FILIPINA DOPAŠĆE SE SVIMA Poslastica neobičnog imena osvojiće vas na prvi griz!
Rashladite se u toplim danima koji dolaze.

JEDAN JE OD OMILJENIH Sladoled od straćatele se lako pravi, a brzo pojede
Oduševićete se koliko je lepši nego kupovni.

VIŠE GA NEĆETE KUPOVATI Napravite domaći neodoljiv desert koji će deca obožavati
Zaboravićete na kupovnu varijantu.

PAO DE LO DE OVAR Sunđerasta poslastica iz Portugalije koja osvaja ukusom od 1700.godine
Jednostavna i neodoljiva, bićete oduševljeni.

TIRAMISU Donosimo vam originalni recept za neodoljivu italijansku poslasticu
U prevodu „tiramisu“ znači „oraspoloži me“, a naziv je dobio zbog kafe i kakaoa koji sadrže kofein. Originalan kolač je okruglog oblika, ali se odomaćio i četvrtasti.

GERMKNEDLE Austrijski specijalitet po receptu za čistu desetku, svaki zalogaj je bolji od prethodnog
U osnovnoj verziji prelivaju se otopljenim puterom, šećerom i makom, a neretko se dodaje i preliv od vanile. Sočne i mekane, uvek se služe tople.

ŠOMLOI GALUŠKA Mađarska poslastica koja oduševljava od 1956, a iza nastanka krije prelepu ljubavnu priču
1956. godine, Karolj Golerič, glavni konobar legendarnog restorana „Gundel“ u Budimpešti, 1956. godine osmislio je čuveni desert. Sastojke iz kuhinje - piškote, čokoladni i vanila krem, rum, suvo grožđe i šlag, iskoristio je da napravi slatkiš kojim će obradovati svoju verenicu.

PEPIJAN PILETINA BISER GVATEMALE Pikantni ručak za prave gurmane i one izbirljive
Pepijan piletina, tradicionalno jelo Gvatemale, predstavlja prženu ili kuvanu piletinu u bogatom umaku koji je zapravo glavni deo ovog recepta.
Komentari (0)