OVAKAV SE PRAVO SAMO U ITALIJI Sladoled od paradajza možete naći samo u TOSKANI, a sad ga možete i sami napraviti

Alo.rs

14:00

Kulinarski globus 0

Ukus je neprikosnoven.

OVAKAV SE PRAVO SAMO U ITALIJI Sladoled od paradajza možete naći samo u TOSKANI, a sad ga možete i sami napraviti
Shutterstock

Sladoled od paradajza

Sastojci:

4 paradajza

5 kašika šećera

2,5 dl vode

2 kašike soka od limuna

prstohvat soli

1 kašika paradajz-pirea

1 kašika izdrobljenih listova svežeg bosiljka

Priprema:

U maloj posudi pomešajte šećer, vodu i izdrobljene listove bosiljka, pa kuvajte na niskoj temperaturi ili na pari. Sve vreme mešajte da se šećer dobro istopi, a zatim ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi. Umešajte oljušten paradajz koji ste prethodno samleli u blenderu, mešajte da smesa postane kompaktna. Zatim dodajte paradajz-pire, sok od limuna, so i izdrobljeni bosiljak, te dobro promešajte da smesa bude glatka. Kada se dobro ohladi na sobnoj temperaturi, šerbet ubacite u zamrzivač. Porciju sladoleda servirajte ukrašenu svežim listom bosiljka.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

čokoladna babka

BABKA Poljski čokoladni hleb mekan kao duša, a poćiće vam voda na usta

19:00

19 oktobar, 2024

Kulinarski globus

Svečani slatki hleb poreklom iz Poljske i Ukrajine s vremenom samo dobija na popularnosti. Jedan od omiljenih zimskih deserata, kolač od dizanog testa, najčešće se pravi sa čokoladom, ali možete da dodate i mak, orahe i suvo grožđe. Kada jednom naučite tehniku pravljenja, posle ide lako. Pogodan za svaku svečanost, ali i obične dane kada bi da se zasladite.

Komentari (0)

Loading