UKUSNIJI NEGO KUPOVNI Sladoled od LEŠNIKA i MEDA rashladiće vas odmah u toplim danima
Nećete moći da prestanete da jedete.
Sladoled od lešnika i meda
Sastojci:
60 g lešnika
180 g čokolade za kuvanje
4 jaja
1 šolja meda
300 g slatke pavlake
1 kašičica ekstrakta vanile
Priprema:
Zagrejte rernu na 150 stepeni. Pleh obložite pek-papirom i rasporedite lešnike po njemu. Pecite oko 10 minuta, ali pazite da ne zagore. Skinite kožicu koja se uhvatila na lešnicima, a zatim ih iseckajte. Preko papira za pečenje stavite foliju, pa rasporedite seckane lešnike po njoj. Otopite čokoladu na pari, pa je prelijte preko lešnika. Stavite u frižider da se malo ohladi, a kada se stegne, izlomite čokoladnu smesu na parčiće veličine jednog zalogaja. U manjoj činiji umutite žumanca, pa dodajte med. U drugoj činiji čvrsto
umutite belanca. U trećoj posudi dobro umutite slatku pavlaku i ekstrakt vanile, pa pomešajte sa umućenim
belancima. Na kraju spojite žumanca sa kremastom smesom, pa dodajte i mešavinu čokolade i lešnika. Sipajte smesu u pripremljen pleh (veličine 20 x 20 cm) i stavite u zamrzivač na najmanje 8 sati.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
SLAĐE NE MOŽE Zdrav i ukusan desert sa lešnikom osvojiće vas na prvi griz
Rado ćete ga praviti svaki sledeći put.
DESERT SA FILIPINA DOPAŠĆE SE SVIMA Poslastica neobičnog imena osvojiće vas na prvi griz!
Rashladite se u toplim danima koji dolaze.
JEDAN JE OD OMILJENIH Sladoled od straćatele se lako pravi, a brzo pojede
Oduševićete se koliko je lepši nego kupovni.
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
OMILJENI SLATKIŠ U SRPSKIM KUĆAMA Starinski kolač od jabuka i griza, mirisom vraća sećanje na bakinu kuinu
Kolači sa jabukama su među omiljenim desertima kod mnogih, a ovaj recpet će vas oboriti s nogu
Komentari (0)