DESERT SA FILIPINA DOPAŠĆE SE SVIMA Poslastica neobičnog imena osvojiće vas na prvi griz!

Alo.rs

11:00

Kulinarski globus 0

Rashladite se u toplim danima koji dolaze.

DESERT SA FILIPINA DOPAŠĆE SE SVIMA Poslastica neobičnog imena osvojiće vas na prvi griz!
Shutterstock

Halo halo

Sastojci:

200 g šećera

450 ml soka od manga

1 mango

1/2 šolje kokosovog brašna

Priprema:

U posudi srednje veličine pomešajte šolju vode i 3/4 šolje šećera, a zatim stavite na srednju temperaturu dok smesa ne proključa. Kada provri, dodajte još 2 šolje vode i sklonite s ringle. Smesu sipajte u plitku posudu ili mali pleh i stavite u zamrzivač na 5 sati, mešajući na svakih 45 minuta da se ne bi stvorili kristali leda. U 
blenderu pasirajte mango s ostatkom šećera (oko 1/4 šolje). Smesu prespite u flašu ili šejker sa dozerom na vrhu i u istu takvu flašu i sok od manga. Raspodelite led u četiri čaše, a zatim preko svakog sipajte oko 
četvrtinu mangovog soka, pa preko istu toliku količinu mešavine s mangom.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

doner kebab

DONER KEBAB Turski specijalitet je savršen kec u rukavu, za ručak koji se pamti

16:06

19 novembar, 2024

Kulinarski globus

Ime je dobio od reči „doner“ koja potiče od turskog glagola „donmek“, što znači „okrenuti se“. Meso se peče satima na ražnju i seče kada postane hrskavo. Prvobitno se pravilo samo od jagnjetine i služilo na tanjiru. Vremenom je počelo da se služi u lepinji, prilagođavajući na taj način recept uličnoj prodaji. Ređanjem tankih mariniranih šnicli od jagnjetine, piletine ili drugog mesa na uspravni ražnjić dobije se znatno zanimljiviji ukus. U grčkoj verziji se služi kao giros, pa se dodaje pomfrit, paradajz, crni luk i caciki salata.

Komentari (0)

Loading