DESERT SA FILIPINA DOPAŠĆE SE SVIMA Poslastica neobičnog imena osvojiće vas na prvi griz!
Rashladite se u toplim danima koji dolaze.

Halo halo
Sastojci:
200 g šećera
450 ml soka od manga
1 mango
1/2 šolje kokosovog brašna
Priprema:
U posudi srednje veličine pomešajte šolju vode i 3/4 šolje šećera, a zatim stavite na srednju temperaturu dok smesa ne proključa. Kada provri, dodajte još 2 šolje vode i sklonite s ringle. Smesu sipajte u plitku posudu ili mali pleh i stavite u zamrzivač na 5 sati, mešajući na svakih 45 minuta da se ne bi stvorili kristali leda. U
blenderu pasirajte mango s ostatkom šećera (oko 1/4 šolje). Smesu prespite u flašu ili šejker sa dozerom na vrhu i u istu takvu flašu i sok od manga. Raspodelite led u četiri čaše, a zatim preko svakog sipajte oko
četvrtinu mangovog soka, pa preko istu toliku količinu mešavine s mangom.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:

JEDAN JE OD OMILJENIH Sladoled od straćatele se lako pravi, a brzo pojede
Oduševićete se koliko je lepši nego kupovni.

VIŠE GA NEĆETE KUPOVATI Napravite domaći neodoljiv desert koji će deca obožavati
Zaboravićete na kupovnu varijantu.

TIRAMISU Donosimo vam originalni recept za neodoljivu italijansku poslasticu
U prevodu „tiramisu“ znači „oraspoloži me“, a naziv je dobio zbog kafe i kakaoa koji sadrže kofein. Originalan kolač je okruglog oblika, ali se odomaćio i četvrtasti.

GERMKNEDLE Austrijski specijalitet po receptu za čistu desetku, svaki zalogaj je bolji od prethodnog
U osnovnoj verziji prelivaju se otopljenim puterom, šećerom i makom, a neretko se dodaje i preliv od vanile. Sočne i mekane, uvek se služe tople.

ŠOMLOI GALUŠKA Mađarska poslastica koja oduševljava od 1956, a iza nastanka krije prelepu ljubavnu priču
1956. godine, Karolj Golerič, glavni konobar legendarnog restorana „Gundel“ u Budimpešti, 1956. godine osmislio je čuveni desert. Sastojke iz kuhinje - piškote, čokoladni i vanila krem, rum, suvo grožđe i šlag, iskoristio je da napravi slatkiš kojim će obradovati svoju verenicu.

PEPIJAN PILETINA BISER GVATEMALE Pikantni ručak za prave gurmane i one izbirljive
Pepijan piletina, tradicionalno jelo Gvatemale, predstavlja prženu ili kuvanu piletinu u bogatom umaku koji je zapravo glavni deo ovog recepta.

BABKA Poljski čokoladni hleb za prave sladokusce, sočan i mekan kao duša
Najčešće se pravi sa čokoladom, ali možete da dodate i mak, orahe i suvo grožđe. Kada jednom naučite tehniku pravljenja, posle ide lako. Pogodan za svaku svečanost, ali i obične dane kada bi da se zasladite.
Komentari (0)