SLATKIŠ UZ KOJI SMO ODRASLI Sutlijaš po bakinom receptu je neprevaziđena poslastica

Trpeza/ V.V.

17:30

Slatki kutak 0

Činijica sutlijaša je odlična užina za decu, ali ni odrasli joj ne mogu odoleti.

Sutlijaš
Shutterstock

Sastojci:

1 čaša (od 200 ml) pirinča

2 čaše vode

4 čaše mleka

8 kašika šećera

1 kašičica cimeta

Priprema:

Pirinač oprati i kuvati u vodi uz stalno mešanje. Kad voda skoro skroz ispari, smanjiti vatru i sipati čašu mleka. Kad uvri, dodati drugu čašu mleka i šećer. Povremeno promešati i kad tečnost uvri, dodati preostalo mleko. Kada se zgusne, probati da li je pirinač skuvan. Topao sutlijaš sipati u činije i ostaviti da se ohladi. Pre služenja posuti cimetom.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

kladkaka

KLADKAKA Švedski desert pomera granice dobrog ukusa, a uspeće svima

10:30

16 maj, 2024

Slatki kutak

Kladkaka, tipičan švedski desert sličan američkom brauniju, u bukvalnom prevodu znači „lepljivi, blatnjavi kolač“. Hrskave spoljašnjosti i mekane, gnjecave unutrašnjosti, raspametiće i one izbirljive. Napravljen od jednostavnih sastojaka, razlikuje se od drugih kolača jer ne sadrži prašak za pecivo. Slatkiš spreman za 20 minuta, neverovatnog ukusa koji se pamti. Najbolje da ga poslužite uz voće, sladoled ili šlag.

Komentari (0)

Loading