SLATKIŠ UZ KOJI SMO ODRASLI Sutlijaš po bakinom receptu je neprevaziđena poslastica
Činijica sutlijaša je odlična užina za decu, ali ni odrasli joj ne mogu odoleti.
Sastojci:
1 čaša (od 200 ml) pirinča
2 čaše vode
4 čaše mleka
8 kašika šećera
1 kašičica cimeta
Priprema:
Pirinač oprati i kuvati u vodi uz stalno mešanje. Kad voda skoro skroz ispari, smanjiti vatru i sipati čašu mleka. Kad uvri, dodati drugu čašu mleka i šećer. Povremeno promešati i kad tečnost uvri, dodati preostalo mleko. Kada se zgusne, probati da li je pirinač skuvan. Topao sutlijaš sipati u činije i ostaviti da se ohladi. Pre služenja posuti cimetom.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
OMILJENI SLATKIŠ U SRPSKIM KUĆAMA Starinski kolač od jabuka i griza, mirisom vraća sećanje na bakinu kuinu
Kolači sa jabukama su među omiljenim desertima kod mnogih, a ovaj recpet će vas oboriti s nogu
Komentari (0)