SLATKIŠ UZ KOJI SMO ODRASLI Sutlijaš po bakinom receptu je neprevaziđena poslastica
Činijica sutlijaša je odlična užina za decu, ali ni odrasli joj ne mogu odoleti.
Sastojci:
1 čaša (od 200 ml) pirinča
2 čaše vode
4 čaše mleka
8 kašika šećera
1 kašičica cimeta
Priprema:
Pirinač oprati i kuvati u vodi uz stalno mešanje. Kad voda skoro skroz ispari, smanjiti vatru i sipati čašu mleka. Kad uvri, dodati drugu čašu mleka i šećer. Povremeno promešati i kad tečnost uvri, dodati preostalo mleko. Kada se zgusne, probati da li je pirinač skuvan. Topao sutlijaš sipati u činije i ostaviti da se ohladi. Pre služenja posuti cimetom.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)