SVI GA OBOŽAVAJU Sočni kolač od griza se brzo pravi, a još brže pojede!
Poslastica koja je gotova za pola sata
Sastojci:
2 jajeta
½ čaše (180 ml) šećera
1 čaša brašna
1 čaša griza
1 čaša ulja
1 čaša mleka
1 čaša džema po želji
1 prašak za pecivo
Prah šećer za posipanje
Priprema:
Umutiti penasto jaja sa šećerom. Dodavati redom mleko, ulje, griz i brašno pomešano sa praškom za pecivo. Na kraju dodati džem i kratko mutiti. Sipati u podmazan pleh srednje veličine i peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko pola sata. Kad se kolač ohladi posuti ga šećerom u prahu.
Možda vas zanima:
MEKANI KOLAČ SA TREŠNJAMA Lako se priprema, od namirnica koje već imate u kuhinji
Brz biskvitni kolač sa sezonskim voćem.
JEFTIN, A OMILJEN Kolač od griza i džema s merama na čaše, gotov za 30 minuta!
Kolač koji ne zahteva mnogo vremena, a dopada se svima.
JOGURT KOLAČ Brzi mekani biskvit sa merama na čaše, svima uspe!
Kolač možete posuti šećerom u prahu ili premazati džemom.
GRIZ KOLAČ SA ŠLJIVAMA BOLJI OD SVAKE ŠTRUDLE A pravi se maltene sam
Sočan i sladak, a gotov očas posla.
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
OMILJENI SLATKIŠ U SRPSKIM KUĆAMA Starinski kolač od jabuka i griza, mirisom vraća sećanje na bakinu kuinu
Kolači sa jabukama su među omiljenim desertima kod mnogih, a ovaj recpet će vas oboriti s nogu
POSNA ČOKOLADNA TORTA Sočna i bogata orasima, savršena za slavsku trpezu!
Ako tražite posnu tortu koja je toliko čokoladna, sočna i bogata orasima da zaseni i najskuplje poslastice, ova torta je pravi pogodak.
Torta Šeherezada koja se ne peče: Kremasta poslastica koja se brzo pravi, a još brže pojede!
Ako tražite brz i jednostavan desert koji izgleda impresivno, a ne zahteva pečenje, torta Šeherezada je pravi izbor!
Komentari (0)