SVI GA OBOŽAVAJU Sočni kolač od griza se brzo pravi, a još brže pojede!
Poslastica koja je gotova za pola sata
Sastojci:
2 jajeta
½ čaše (180 ml) šećera
1 čaša brašna
1 čaša griza
1 čaša ulja
1 čaša mleka
1 čaša džema po želji
1 prašak za pecivo
Prah šećer za posipanje
Priprema:
Umutiti penasto jaja sa šećerom. Dodavati redom mleko, ulje, griz i brašno pomešano sa praškom za pecivo. Na kraju dodati džem i kratko mutiti. Sipati u podmazan pleh srednje veličine i peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko pola sata. Kad se kolač ohladi posuti ga šećerom u prahu.
Možda vas zanima:
MEKANI KOLAČ SA TREŠNJAMA Lako se priprema, od namirnica koje već imate u kuhinji
Brz biskvitni kolač sa sezonskim voćem.
JEFTIN, A OMILJEN Kolač od griza i džema s merama na čaše, gotov za 30 minuta!
Kolač koji ne zahteva mnogo vremena, a dopada se svima.
JOGURT KOLAČ Brzi mekani biskvit sa merama na čaše, svima uspe!
Kolač možete posuti šećerom u prahu ili premazati džemom.
JOGURT KOLAČ Savršeno mekani biskvit, s merama na čaše, samo se izmeša i ispeče!
Možete da ga namažete džemom ili pospete šećerom u prahu, a i bez toga je odličan.
LEDENE KOCKE SA ŠUMSKIM VOĆEM Sočni desert ukusa koji se pamti, za pravo uživanje
Fenomenalni desert nestaće sa stola odmah.
SAN SEBASTIJAN ČIZKEJK Desert neodoljivog ukusa nastao je učeničkom greškom a prava je senzacija
Nastao greškom učenika u baru u Španiji, a sada je pravi specijalitet. Ako volite klasičan čizkejk, ovaj ćete obožavati.
LAVA KOLAČ Čokoladna rapsodija od samo 3 sastojaka gotova začas, a topi se u ustima
Brzi čokoladni kolač osvojiće i one koji ne vole slatko.
PESAK TORTA Nepečena poslastica ukusa koji se pamti, a gotova za tren oka
Nestaće sa stola odmah, zato najbolje stavite duplu meru.
LEPA BRENA TORTA Raskošna poslastica nazvana po čuvenoj pevačici, a topi se u ustima
Torta koja je uživala veliku popularnost 80 ih godina 20 veka, ostaviće bez daha i one izbirljive. Bogata, kalorična i čokoladna uskrasiće svaku svečanu trpezu.
Komentari (0)