JEFTIN, A OMILJEN Kolač od griza i džema s merama na čaše, gotov za 30 minuta!
Kolač koji ne zahteva mnogo vremena, a dopada se svima.
Sastojci:
2 jajeta
½ čaše (180 ml) šećera
1 čaša brašna
1 čaša griza
1 čaša ulja
1 čaša mleka
1 čaša džema po želji
1 prašak za pecivo
Prah šećer za posipanje
Priprema:
Umutiti penasto jaja sa šećerom. Dodavati redom mleko, ulje, griz i brašno pomešano sa praškom za pecivo. Na kraju dodati džem i kratko mutiti. Sipati u podmazan pleh srednje veličine i peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko pola sata. Kad se kolač ohladi posuti ga šećerom u prahu.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
JEFTIN I BRZ Kolač od griza i džema, s merama na čaše, toliko je dobar da nestane iz pleha za tren!
Slatkiš koji ćete brzo napraviti, a deca ga obožavaju i mogu ga poneti u školu za užinu.
SVI GA OBOŽAVAJU Sočni kolač od griza se brzo pravi, a još brže pojede!
Poslastica koja je gotova za pola sata
STARINSKI KOLAČ S MERAMA NA ŠOLJE Napravi se očas posla, a jede polagano s uživanjem!
Jednostavna poslastica koju generacije obožavaju.
ČOKOLADA I VIŠNJE, NEODOLJIV SPOJ Fantastičan kolač od bajatog hleba
Slatkiš kojem niko ne može odoleti.
PITA OD DUNJA Savršen recept Marte Stjuart za poslasticu od koje će vam poći voda na usta
Recept čuvene američke kuvarice oduševiće i one koji ne vole slatko.
PITA SA JABUKAMA Pravi se od 5 sastojaka, a ukusa kao da ste se trudili satima
Brza pita jednostavne pripreme oduševiće sve sladokusce.
TIRAMISU KUGLICE Mekane kao oblak, a savršeno se slažu sa šoljicom kafe, za sve prilike
Slatki zalogajčići nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
BOEM KOCKE Kolač u savršenom spoju sa orasima, a svi će vam tražiti dodatak
Fenomenalni desert nestaće sa stola čim se postavi, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
ROLAT SA MAKOM Očaravajući desert mekan kao duša, poći će vam voda na usta
Služite samostalno ili pospite šećerom u prahu.
Komentari (0)