STARINSKI KOLAČI Slatke kiflice sa džemom koje se brzo prave, toliko prhke da se tope u ustima

Trpeza/ V.V.

12:30

Slatki kutak 0

Testo ne treba da raste, pa su kiflice gotove za pola sata.

STARINSKI KOLAČI Slatke kiflice sa džemom koje se brzo prave, toliko prhke da se tope u ustima
Shutterstock

Sastojci:

500 g brašna

200 g šećera u prahu

300 ml ulja

150 ml vruće vode

1 prašak za pecivo

Džem po ukusu

Priprema:

Pomešajte vodu i ulje, dodajte prašak za pecivo i promešajte pa dodajte brašno. Izmešajte kašikom, pa umesite testo rukom. Testo podelite na 3-4 loptice i na pobrašnjenoj podlozi oblikujte krug i rastanjite oklagijom. Isecite na trouglove, stavite na svaki po malo džema i umotajte kiflice. Ređajte na pleh sa pek papirom i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne porumene. Ako se testo lista pritisnite malo prstom na nekoliko mesta. Vruće kiflice uvaljajte u prah šećer.

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading