KOLAČ OD MAKA I JABUKA Najsočniji starinski slatkiš preliven čokoladom
Kolač može da bude postan ako slatku pavlaku zamenite biljnom
Sastojci:
100 g mlevenog maka
5 rendanih jabuka
1 šolja (od 200 ml) brašna
1 šolja griza
1/2 šolje šećera
1 šolja ulja
Za glazuru:
100 g čokolade za kuvanje
100 ml slatke pavlake
Priprema:
Jabuke očistite i narendajte. Iscedite sok koji su pustile, dodajte šećer, ulje, brašno, griz, mak i dobro izmešajte. Sipajte u podmazan pleh i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko pola sata. Za glazuru zagrejte pavlaku do ključanja, sklonite sa šporeta, dodajte izlomljenu čokoladu i mešajte dok se ne istopi. Prelijte ohlađen kolač i ostavite da se glazura stegne, pa isecite na kocke.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
JEFTIN STARINSKI SLATKIŠ Kolač sa makom i jabukama s merama na šolje je preukusan, a smuti se za 15 minuta!
Jednostavan kolač koji će brzo biti gotov.
JEFTINA POSLASTICA Kolač sa makom i jabukama, starinski slatkiš koji svima uspe!
Jednostavan kolač koji će brzo biti spreman za degustaciju.
FENOMENALNI KOLAČI OD 2 SASTOJKA Izmešate ovu voćku sa keksom i gotov slatkiš!
Bombice mogu biti posne ako stavite posni keks.
BAKIN KOLAČ Recept za najmekše vafle na svetu koje unuci obožavaju!
Možete ih mazati džemom, kremom ili jesti uz čaj i kafu.
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
OMILJENI SLATKIŠ U SRPSKIM KUĆAMA Starinski kolač od jabuka i griza, mirisom vraća sećanje na bakinu kuinu
Kolači sa jabukama su među omiljenim desertima kod mnogih, a ovaj recpet će vas oboriti s nogu
Komentari (0)