KOLAČ OD MAKA I JABUKA Najsočniji starinski slatkiš preliven čokoladom
Kolač može da bude postan ako slatku pavlaku zamenite biljnom
Sastojci:
100 g mlevenog maka
5 rendanih jabuka
1 šolja (od 200 ml) brašna
1 šolja griza
1/2 šolje šećera
1 šolja ulja
Za glazuru:
100 g čokolade za kuvanje
100 ml slatke pavlake
Priprema:
Jabuke očistite i narendajte. Iscedite sok koji su pustile, dodajte šećer, ulje, brašno, griz, mak i dobro izmešajte. Sipajte u podmazan pleh i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko pola sata. Za glazuru zagrejte pavlaku do ključanja, sklonite sa šporeta, dodajte izlomljenu čokoladu i mešajte dok se ne istopi. Prelijte ohlađen kolač i ostavite da se glazura stegne, pa isecite na kocke.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
JEFTIN STARINSKI SLATKIŠ Kolač sa makom i jabukama s merama na šolje je preukusan, a smuti se za 15 minuta!
Jednostavan kolač koji će brzo biti gotov.
JEFTINA POSLASTICA Kolač sa makom i jabukama, starinski slatkiš koji svima uspe!
Jednostavan kolač koji će brzo biti spreman za degustaciju.
FENOMENALNI KOLAČI OD 2 SASTOJKA Izmešate ovu voćku sa keksom i gotov slatkiš!
Bombice mogu biti posne ako stavite posni keks.
BAKIN KOLAČ Recept za najmekše vafle na svetu koje unuci obožavaju!
Možete ih mazati džemom, kremom ili jesti uz čaj i kafu.
POSNI SLAVSKI KOLAČ PO RECEPTU STAROM 50 GODINA Jedini recept koji vam je potreban
Gosti će biti oduševljeni ukusom.
BOMBICE OD BADEMA ZA NAJLEPŠU POSNU SLAVU Prave se maltene same, a svi ih vole
Savršeno idu uz čaj ili kafu.
BAKIN KOLAČ SA JOGURTOM MIRIŠE NA DETINJSTVO Zbog njega se krši svaka dijeta
Mirisan i sladak, nema ko će mu odoleti.
ČOKO KIKIRIKI TORTA ZA SVETOG NIKOLU Pravi se maltene sama, a po ukusu joj nema ravne
Može i dete da je napravi, a svaki zalogaj miluje nepca.
POSNI TIRAMISU ZA PRAVE KAFOLJUPCE Kolač zbog kog i komšije dolaze nepozvane
Kremast i sočan, i savršeno ide uz šoljicu kafe.
Komentari (0)