SOČNA, MEKANA, UKUSNA Baklava sa makom je sve što vam treba danas od slatkiša
Pripremite je na jednostavan način.
Baklava sa makom
Sastojci:
500 g tankih kora za baklavu
300 g mlevenog maka
150 g mlevenih oraha
150 g mlevenog neslanog kikirikija
1 kesica cimeta
1 kesica vanilin-šećera
ulje za premazivanje kora
Za sirup:
400 g šećera
500 ml vode
sok od limuna
Priprema:
Izmešajte mleveni mak, orahe i kikiriki s vanilom i cimetom. U nauljenu tepsiju stavite koru, poprskajte uljem, prekrijte drugom korom i pospite filom od mlevenog maka, oraha i kikirikija. Prekrijte drugom korom, poprskajte uljem, opet fi l i kora... Postupak ponavljajte dok ne potrošite sav materijal. Na kraju stavite dve kore, premažite uljem, isecite na kocke ili rombove i pecite u rerni na 180 stepeni oko 30 minuta. Za sirup prokuvajte vodu i šećer, sipajte sok od limuna i kad provri kuvajte još desetak minuta. Mlaku baklavu zalijte toplim šerbetom, pa ukrasite seckanim orasima i kikirikijem.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
KO MOŽE ČOKOLADI DA ODOLI? Kremasto zadovoljstvo koji će oduševiti ukućane
Zaista se lako pravi.
DESERT KOJI ĆETE OBOŽAVATI Iskoristite prve jagode u sezoni za neodoljivu poslasticu
I deca mogu da ga naprave.
ZASLADITE VEČE Kremasti puding od banane je najlakša poslastica koju možete da napravite
Uživajte u svakom zalogaju.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)