SOČNA, MEKANA, UKUSNA Baklava sa makom je sve što vam treba danas od slatkiša
Pripremite je na jednostavan način.
Baklava sa makom
Sastojci:
500 g tankih kora za baklavu
300 g mlevenog maka
150 g mlevenih oraha
150 g mlevenog neslanog kikirikija
1 kesica cimeta
1 kesica vanilin-šećera
ulje za premazivanje kora
Za sirup:
400 g šećera
500 ml vode
sok od limuna
Priprema:
Izmešajte mleveni mak, orahe i kikiriki s vanilom i cimetom. U nauljenu tepsiju stavite koru, poprskajte uljem, prekrijte drugom korom i pospite filom od mlevenog maka, oraha i kikirikija. Prekrijte drugom korom, poprskajte uljem, opet fi l i kora... Postupak ponavljajte dok ne potrošite sav materijal. Na kraju stavite dve kore, premažite uljem, isecite na kocke ili rombove i pecite u rerni na 180 stepeni oko 30 minuta. Za sirup prokuvajte vodu i šećer, sipajte sok od limuna i kad provri kuvajte još desetak minuta. Mlaku baklavu zalijte toplim šerbetom, pa ukrasite seckanim orasima i kikirikijem.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
KO MOŽE ČOKOLADI DA ODOLI? Kremasto zadovoljstvo koji će oduševiti ukućane
Zaista se lako pravi.
DESERT KOJI ĆETE OBOŽAVATI Iskoristite prve jagode u sezoni za neodoljivu poslasticu
I deca mogu da ga naprave.
ZASLADITE VEČE Kremasti puding od banane je najlakša poslastica koju možete da napravite
Uživajte u svakom zalogaju.
TIRAMISU KUGLICE Mekane kao oblak, a savršeno se slažu sa šoljicom kafe, za sve prilike
Slatki zalogajčići nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
BOEM KOCKE Kolač u savršenom spoju sa orasima, a svi će vam tražiti dodatak
Fenomenalni desert nestaće sa stola čim se postavi, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
ROLAT SA MAKOM Očaravajući desert mekan kao duša, poći će vam voda na usta
Služite samostalno ili pospite šećerom u prahu.
ČOKOLADNI KOLAČ SA KOKOSOM Gotov očas posla, nema jaja, a ne treba da palite mikser
Uspeva svima, a oduševiće sve sladokusce.
DOMAĆE TOBLERONE Fantazija ukusa, nestaće sa stola čim se postave, a tajna je u ovome
Neodoljivi i ukusni, ulepšaće svaku svečanu trpezu.
Komentari (0)