NAJBOLJA DOMAĆA ALVA Sa dodatkom oraha - topi se u ustima
Idealna poslastica.
Alva sa orasima
Sastojci:
1 šolja ulja
2 šolje griza
3 šolje šećera
1 kesica vanilin- šećera
4 šolje vode
malo cimeta
malo naseckanih oraha
Priprema:
Na zagrejano ulje sipajte griz i mešajte dok ne dobije braonkastu boju, potom dodajte šećer i vanilin-šećer i još malo sve propržite. Sklonite sa šporeta nakratko, dodajte cimet i orahe, ulijte vodu, pa vratite na ringlu. Kad
se smesa zgusne, to znači da je alva gotova. Stavite je u vlažnu posudu i sačekajte da se ohladi. Ohlađenu ćete je lako istresti iz modle.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
PROSTO VAS MAMI DA JE JEDETE Neodoljivi slatkiš našeg detinjstva očaraće vas ukusom
Lako se pravi i ukusnija je od kupovne.
MOŽE DA SE POSLUŽI I KAO KOLAČ Neodoljiva poslastica sa mlevenim keksom
Svi će je zavoleti.
POSLASTICA ZA POŽELETI Ulepšajte Vaskrs ovim desertom
Nezamenljivi slatkiš.
JEDNOSTAVAN KOLAČ ZA SVE PRILIKE Napravite sočnu poslasticu od oraha
Uz slatku pavlaku, biće pun pogodak.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)