STARINSKI KOLAČI Prhke školjkice sa džemom, odlično idu uz popodnevnu kafu
Ovi kolačići mogu da stoje desetak dana u zatvorenoj posudi.

Sastojci:
400 g brašna
1 suvi kvasac
1 vanilin šećer
180 g svinjske masti
100 ml vode
prstohvat soli
Za punjenje:
Džem po želji
Priprema:
Od svih sastojaka umesti glatko testo. Rastanjiti ga na pobrašnjenog podlozi na 3 mm debljine. Čašo vaditi krugove (veličinu izabrati u zavisnosti od toga kolike školjkice želite da napravite). Na svaki krug staviti kašičicu džema. Krugove preklopiti, pritisnuti ivice prstima da se spoje, a onda utisnuti viljuškom trag da se naprave šare. Školjkice poređati u pleh obložen papirom za pečenje. Ostatke testa ponovno zamesite i napravite školjkice. Pleh pokriti krpom i ostaviti da školjkice na toplom narastu dok se rerna zagreje na 180 stepeni. Peći 15-20 minuta. Treba blago da porumene.
Komentari (0)