STARINSKI KOLAČI Prhke školjkice sa džemom, poslastica našeg detinjstva
Brzo se prave, jer se ne čeka da testo naraste.
Sastojci:
250 g masti
500 g brašna
1 prašak za pecivo
1 vanilin šećer
200 ml mleka
1 kašičica šećera
Džem od šljiva
Prah šećer
Priprema:
Sve sastojke staviti u činiju i umesiti glatko testo. Rastanjiti na oko 5 mm debljine oklagijom i vaditi krugove prečnika 5 cm. Staviti u sredinu kašičicu džema, preklopiti u polukrug pa viljuškom stisnuti krajeve. Peći na 180 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni 15-20 minuta. Školjkice treba da ostanu bele. Gotove posuti šećerom u prahu.
Možda vas zanima:
STARINSKI KOLAČI Prhke školjkice sa džemom, odlično idu uz popodnevnu kafu
Ovi kolačići mogu da stoje desetak dana u zatvorenoj posudi.
STARINSKI KOLAČI Slatke kiflice sa džemom koje se brzo prave, toliko prhke da se tope u ustima
Testo ne treba da raste, pa su kiflice gotove za pola sata.
SLATKA PITA Kolač sa orasima fantastičnog ukusa, odlično ide uz kaficu
Kolač sa orasima može da stoji nekoliko dana.
STARINSKI KOLAČ Popularna jogurt pita ima prhku koru i kremasti fil što je čini savršenom
U ovom receptu u fil idu jabuke što daje osvežavajući ukus kolaču.
TIRAMISU KUGLICE Mekane kao oblak, a savršeno se slažu sa šoljicom kafe, za sve prilike
Slatki zalogajčići nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
BOEM KOCKE Kolač u savršenom spoju sa orasima, a svi će vam tražiti dodatak
Fenomenalni desert nestaće sa stola čim se postavi, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
ROLAT SA MAKOM Očaravajući desert mekan kao duša, poći će vam voda na usta
Služite samostalno ili pospite šećerom u prahu.
ČOKOLADNI KOLAČ SA KOKOSOM Gotov očas posla, nema jaja, a ne treba da palite mikser
Uspeva svima, a oduševiće sve sladokusce.
DOMAĆE TOBLERONE Fantazija ukusa, nestaće sa stola čim se postave, a tajna je u ovome
Neodoljivi i ukusni, ulepšaće svaku svečanu trpezu.
Komentari (0)