STARINSKI KOLAČI Prhke školjkice sa džemom, poslastica našeg detinjstva
Brzo se prave, jer se ne čeka da testo naraste.
Sastojci:
250 g masti
500 g brašna
1 prašak za pecivo
1 vanilin šećer
200 ml mleka
1 kašičica šećera
Džem od šljiva
Prah šećer
Priprema:
Sve sastojke staviti u činiju i umesiti glatko testo. Rastanjiti na oko 5 mm debljine oklagijom i vaditi krugove prečnika 5 cm. Staviti u sredinu kašičicu džema, preklopiti u polukrug pa viljuškom stisnuti krajeve. Peći na 180 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni 15-20 minuta. Školjkice treba da ostanu bele. Gotove posuti šećerom u prahu.
Možda vas zanima:
STARINSKI KOLAČI Prhke školjkice sa džemom, odlično idu uz popodnevnu kafu
Ovi kolačići mogu da stoje desetak dana u zatvorenoj posudi.
STARINSKI KOLAČI Slatke kiflice sa džemom koje se brzo prave, toliko prhke da se tope u ustima
Testo ne treba da raste, pa su kiflice gotove za pola sata.
SLATKA PITA Kolač sa orasima fantastičnog ukusa, odlično ide uz kaficu
Kolač sa orasima može da stoji nekoliko dana.
STARINSKI KOLAČ Popularna jogurt pita ima prhku koru i kremasti fil što je čini savršenom
U ovom receptu u fil idu jabuke što daje osvežavajući ukus kolaču.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)