STARINSKI KOLAČI Prhke školjkice sa džemom, poslastica našeg detinjstva
Brzo se prave, jer se ne čeka da testo naraste.
Sastojci:
250 g masti
500 g brašna
1 prašak za pecivo
1 vanilin šećer
200 ml mleka
1 kašičica šećera
Džem od šljiva
Prah šećer
Priprema:
Sve sastojke staviti u činiju i umesiti glatko testo. Rastanjiti na oko 5 mm debljine oklagijom i vaditi krugove prečnika 5 cm. Staviti u sredinu kašičicu džema, preklopiti u polukrug pa viljuškom stisnuti krajeve. Peći na 180 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni 15-20 minuta. Školjkice treba da ostanu bele. Gotove posuti šećerom u prahu.
Možda vas zanima:
STARINSKI KOLAČI Prhke školjkice sa džemom, odlično idu uz popodnevnu kafu
Ovi kolačići mogu da stoje desetak dana u zatvorenoj posudi.
STARINSKI KOLAČI Slatke kiflice sa džemom koje se brzo prave, toliko prhke da se tope u ustima
Testo ne treba da raste, pa su kiflice gotove za pola sata.
SLATKA PITA Kolač sa orasima fantastičnog ukusa, odlično ide uz kaficu
Kolač sa orasima može da stoji nekoliko dana.
STARINSKI KOLAČ Popularna jogurt pita ima prhku koru i kremasti fil što je čini savršenom
U ovom receptu u fil idu jabuke što daje osvežavajući ukus kolaču.
SAN SEBASTIJAN ČIZKEJK Desert neodoljivog ukusa nastao je učeničkom greškom a prava je senzacija
Nastao greškom učenika u baru u Španiji, a sada je pravi specijalitet. Ako volite klasičan čizkejk, ovaj ćete obožavati.
LAVA KOLAČ Čokoladna rapsodija od samo 3 sastojaka gotova začas, a topi se u ustima
Brzi čokoladni kolač osvojiće i one koji ne vole slatko.
PESAK TORTA Nepečena poslastica ukusa koji se pamti, a gotova za tren oka
Nestaće sa stola odmah, zato najbolje stavite duplu meru.
LEPA BRENA TORTA Raskošna poslastica nazvana po čuvenoj pevačici, a topi se u ustima
Torta koja je uživala veliku popularnost 80 ih godina 20 veka, ostaviće bez daha i one izbirljive. Bogata, kalorična i čokoladna uskrasiće svaku svečanu trpezu.
POLICAJKA Torta prepuna čokolade i raznih filova koja će oboriti s nogu sve sladokusce
Fenomenalna poslastica nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)