STARINSKI KOLAČI Prhke školjkice sa džemom po bakinom receptu, odlično idu uz popodnevnu kafu
Školjkice se prave od nekoliko osnovnih sastojaka koje uvek imate u kući, a neverovatno su ukusne.

Sastojci:
Možda vas zanima:

STARINSKI KOLAČI Prhke školjkice sa džemom, odlično idu uz popodnevnu kafu
Ovi kolačići mogu da stoje desetak dana u zatvorenoj posudi.

STARINSKI KOLAČI Slatke kiflice sa džemom koje se brzo prave, toliko prhke da se tope u ustima
Testo ne treba da raste, pa su kiflice gotove za pola sata.

ROLAT MAČJE OČI Starinski kolač sa bananom i ukusnim kremom koji se prosto topi u ustima!
Mačje oči je jedan od najukusnijih kolača sa bananom i veoma je izdašan.

NAJBOLJI RECEPT ZA KOH Omiljeni kolač iz detinjstva ulepšaće vam nedeljno popodne
Sočna poslastica za celu prodicu.
400 g brašna
1 suvi kvasac
1 vanilin šećer
180 g svinjske masti
100 ml vode
prstohvat soli
Za punjenje:
Džem po želji
Priprema:
Od svih sastojaka umesti glatko testo. Rastanjiti ga na pobrašnjenog podlozi na 3 mm debljine. Čašo vaditi krugove (veličinu izabrati u zavisnosti od toga kolike školjkice želite da napravite). Na svaki krug staviti kašičicu džema. Krugove preklopiti, pritisnuti ivice prstima da se spoje, a onda utisnuti viljuškom trag da se naprave šare. Školjkice poređati u pleh obložen papirom za pečenje. Ostatke testa ponovno zamesite i napravite školjkice. Pleh pokriti krpom i ostaviti da školjkice na toplom narastu dok se rerna zagreje na 180 stepeni. Peći 15-20 minuta. Treba blago da porumene.

BANANA HLEB ZA PRAVE SLADOKUSCE Nema ko će mu odoleti, a priprema je tako jednostavna
Fenomenalan desert osvojiće vas od prvog zalogaja.

OČARAVAJUĆI EKLERI SA KAFOM Super idu uz omiljeni napitak, a nikad kremastiji
Mirisni i savršeni, bićete oduševljeni.

CVETIĆI VANILICE Mirisni sitni kolači koje će gosti odmah razgrabiti
Sočni i slatki, najbolje odmah stavite duplu meru.

PRINCES KROFNE SA VIŠNJAMA Klasik koji ne izlazi iz mode u sočnom spoju sa voćem
Vazdušaste i mekane, savršene za proleće.

VANILA KOLAČ SA BELOM ČOKOLADOM Kremasti desert koji će ukućani razgrabiti brzinom svetlosti
Najbolje služite uz jagode.
Komentari (0)