Recept koji uspe baš svakom unapređen u prekrasnu poslasticu PALAČINKA TORTA NA 100 SPRATOVA
Palačinke su desert koji ama baš svako zna da napravi a obožavaju ga sve generacije, kad od njih napravite tortu, učinićete ovaj tradicionalni desert zanimljivijim.
Torta na 100 spratova
Sastojci:
• 5 jaja
• 700 ml mleka
• 100 g šećera
• 0,3 dl ulja
• so
• 300 g brašna
• 80 g kakaoa
• 400 ml slatke pavlake
• 150 g šećera u prahu
Čokoladna glazura:
• 100 g čokolade za kuvanje
• 150 ml slatke pavlake
Priprema:
U činiju dodati 5 jaja, 700 ml mleka, 0,3 dcl ulja i 100 g šećera i promešati. U smesu sa jajima i mlekom dodajte 300 g brašna i 80 g kakaoa i mešajte dok ne dobijete kompaktnu smesu bez grudvica. Brašno i kakao prethodno prosijte. Pecite palačinke na srednjoj vatri i ponavljajte postupak dok smesa ne ponestane. Ostavite palačinke sa strane da se ohlade dok pripremate fil. Palačinke treba mazati hladne. Za fil "umešati" 400 ml slatke pavlake i 150 g šećera u prahu. Palačinke premazati mešavinom kajmaka i šećera. U zavisnosti od prečnika tepsije u kojoj ste pekli palačinke, visina i širina torte će varirati. Za glazuru prelijte 100 g čokolade sa 150 ml vruće slatke pavlake i mešajte dok se čokolada ne otopi i dobijete jednoličnu smesu koju je potrebno dovoljno ohladiti da se zgusne pre nego što je namažete na tortu. Namažite tortu za palačinke i spremna je za serviranje.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
TORTA OD PALAČINKI Izgleda savršeno, a detaljnu pripremu nam je objasnila Lala Govedarica
Torta od čokoladnih palačinki, krema i voća je idealna poslastica.
BOEM KOCKE Kolač u savršenom spoju sa orasima, a svi će vam tražiti dodatak
Fenomenalni desert nestaće sa stola čim se postavi, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
ROLAT SA MAKOM Očaravajući desert mekan kao duša, poći će vam voda na usta
Služite samostalno ili pospite šećerom u prahu.
ČOKOLADNI KOLAČ SA KOKOSOM Gotov očas posla, nema jaja, a ne treba da palite mikser
Uspeva svima, a oduševiće sve sladokusce.
DOMAĆE TOBLERONE Fantazija ukusa, nestaće sa stola čim se postave, a tajna je u ovome
Neodoljivi i ukusni, ulepšaće svaku svečanu trpezu.
OČARAVAJUĆE TRILEĆE SAVRŠENO ZA ROĐENDAN Recept pevačice Marine Tadić svi hvale, a evo i zašto
Marina Tadić, pevačica koja je u septembru izbacila novi album „Rođendan“, sa ushićenjem očekuje decembar kada će solističkim koncertom u Mts dvorani obeležiti 20 godina muzičke karijere. Njene stare pesme, među kojima se izdvaja „Još sam ona stara“, publika podjednako voli kao i pre deceniju i po, te nema sumnje da će uglas sa njom pevati najveće hitove. Iako se po njenoj liniji to nikad ne bi reklo, nekadašnja profesorka fizičkog i diplomirani difovac, upravo je majstor za deserte. Majka ćerkice Vere i supruga advokata Uroša ne krije da su joj specijalitet lazanje, kolač sa malinama i trileće.
Komentari (0)