Recept koji uspe baš svakom unapređen u prekrasnu poslasticu PALAČINKA TORTA NA 100 SPRATOVA

Trpeza/I.V.

13:00

Slatki kutak 0

Palačinke su desert koji ama baš svako zna da napravi a obožavaju ga sve generacije, kad od njih napravite tortu, učinićete ovaj tradicionalni desert zanimljivijim.

Recept koji uspe baš svakom unapređen u prekrasnu poslasticu PALAČINKA TORTA NA 100 SPRATOVA
Shutterstock

 

Torta na 100 spratova

Sastojci:

• 5 jaja

• 700 ml mleka

• 100 g šećera

• 0,3 dl ulja

• so

• 300 g brašna

• 80 g kakaoa

• 400 ml slatke pavlake

• 150 g šećera u prahu

Čokoladna glazura:

• 100 g čokolade za kuvanje

• 150 ml slatke pavlake

Priprema:

U činiju dodati 5 jaja, 700 ml mleka, 0,3 dcl ulja i 100 g šećera i promešati. U smesu sa jajima i mlekom dodajte 300 g brašna i 80 g kakaoa i mešajte dok ne dobijete kompaktnu smesu bez grudvica. Brašno i kakao prethodno prosijte. Pecite palačinke na srednjoj vatri i ponavljajte postupak dok smesa ne ponestane. Ostavite palačinke sa strane da se ohlade dok pripremate fil. Palačinke treba mazati hladne. Za fil "umešati" 400 ml slatke pavlake i 150 g šećera u prahu. Palačinke premazati mešavinom kajmaka i šećera. U zavisnosti od prečnika tepsije u kojoj ste pekli palačinke, visina i širina torte će varirati. Za glazuru prelijte 100 g čokolade sa 150 ml vruće slatke pavlake i mešajte dok se čokolada ne otopi i dobijete jednoličnu smesu koju je potrebno dovoljno ohladiti da se zgusne pre nego što je namažete na tortu. Namažite tortu za palačinke i spremna je za serviranje.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

trileće

OČARAVAJUĆE TRILEĆE SAVRŠENO ZA ROĐENDAN Recept pevačice Marine Tadić svi hvale, a evo i zašto

15:06

19 novembar, 2024

Slatki kutak

Marina Tadić, pevačica koja je u septembru izbacila novi album „Rođendan“, sa ushićenjem očekuje decembar kada će solističkim koncertom u Mts dvorani obeležiti 20 godina muzičke karijere. Njene stare pesme, među kojima se izdvaja „Još sam ona stara“, publika podjednako voli kao i pre deceniju i po, te nema sumnje da će uglas sa njom pevati najveće hitove. Iako se po njenoj liniji to nikad ne bi reklo, nekadašnja profesorka fizičkog i diplomirani difovac, upravo je majstor za deserte. Majka ćerkice Vere i supruga advokata Uroša ne krije da su joj specijalitet lazanje, kolač sa malinama i trileće.

Komentari (0)

Loading