PREDJELO KAKVO SE SAMO MOŽE POŽELETI Svi volimo palačinke, a u slanoj torti postaće vam još više neodoljive
Prste ćete polizati.
Torta od palačinki
Sastojci:
1 glavica crnog luka
250 g šargarepe
1 veza peršuna
75 g dimljene slanine
1 jaje
so
150 g brašna
2,5 dl mleka
1 struk praziluka
malo ulja
Fil:
400 g krem-sira
Priprema:
Crni luk i peršun sitno iseckajte. Šargarepu narendajte, praziluk isecite na kolutove, a slaninu na kockice. Crni luk posolite, ostavite nekoliko minuta da pusti vodu, pa dodajte jaje, brašno i mleko i napravite testo za palačinke. Masu podelite na dva dela. U jedan deo dodajte rendanu šargarepu i peršun, a u drugi seckan praziluk i slaninu. Ispecite palačinke da porumene. Kad se ohlade, svaku filujte krem-sirom i ređajte ih naizmenično jednu na drugu, kao kad pravite tortu. Poslednju palačinku premažite preostalim krem-sirom
i dekorišite po želji. Napomena: Trebalo bi da dobijete najmanje osam palačinki (po četiri od obe vrste), a maksimalno 12.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
STEFANOVA KREMASTA TORTA OD PALAČINKI Savršen spoj vanile i malina u poslastici koja se ne odbija
Napravite ovu kremastu poslasticu po receptu Stefana Mitrovića iz Beograda
PREDJELO ZA POŽELETI Punjeni šampinjoni su jeftin obrok, a tako ukusan i zasiti brzo
Pravićete ih i bez posebnog razloga.
ZDRAVE I UKUSNE PALAČINKE Sa dodatkom povrća, najukusnije su za doručak
Kad ih budete probali, pravićete ih često.
SALATA SA ŠAMPINJONIMA Brzinsko jelo bez koga se posna trpeza ne može zamisliti, spremite i oduševite goste
Kada se ohladi, vaša salata je spremna za serviranje...
ČILI BEZ MESA Posno jelo po ukusu cele porodice, garantovano će tražiti još
Poslužite sa listovima korijandera i kremom od avokada...
DOMAĆI HUMUS Posna trpeza nije kompletna bez ovog namaza, savršeno je kremast i ukusan
Služite uz peciva, povrće isečeno na trakice ili kao namaz na sendvič...
ČORBA OD SOČIVA Lagan i neodoljiv obrok koji će vas ugrejati, a sprema se nikad brže
Čorbu možete pripremiti unapred i čuvati u frižideru, ili...
KREM SUPA OD KARFIOLA Jednostavno jelo koje osvaja na prvi zalogaj
Čuvajte karfiol u fioci za povrće, u plastičnoj kesi, do nedelju dana...
Komentari (0)